HockeyNews
PLUS
Tre Kronor
Kempe Arvidsson Englund

Utslagna och tillgängliga för Tre Kronor

Sent i går kväll meddelade förbundet att Victor Hedman är senaste drömnamnet i VM-laget. Tidigt under torsdagsmorgonen tog säsongen slut för LA Kings och Sam Hallam kan nu få in fler tunga pjäser i VM-laget.

Igår 07:10
Shoot the Puck Sam Hallam

Erik Karlssons roll bakom drömlaget i VM

Erik Karlsson blir en svensk superstjärna i VM. Men hans betydelse sträcker sig längre än så. I Hockeynews videopodd "Shoot the Puck" berättar Sam Hallam om Karlsson jobb bakom kulisserna för att få ett svenskt drömlag i Tjeckien. – Han var direkt på och kollade vilka killar vi behövde ha med och kontaktade dom och tryckte på, säger Hallam i podden.

1 maj 2024
Peter Jidhe och Niklas Jihde

Första gången för bröderna Jihde: "Gnälla"

Niklas och Peter Jihde kommer att för först gången programleda tillsammans när VM startar. I en intervju med Hockeynews berättar de om sina tankar inför mästerskapet, Niklas känslosamma minne med "Lidas" och vad de förväntar sig av Sverige.

28 april 2024
Raymond

Klart: Raymond spelar VM

Ännu en forward förstärker Tre Kronor till VM. Raymond ansluter, meddelar Tre Kronor på [X](https://x.com/Trekronorse/status/1784259043965501776).

27 april 2024
Joakim Nygård, Connor McDavid

Vann över McDavid – nu vill han till sitt första VM

Den skridskoskicklige forwarden, Joakim Nygård, är en av SHL:s stora stjärnor. 31-åringen har upplevt en hel del i sin karriär men en sak har han ännu inte nått. En grej han har möjlighet till i år – igen.

26 april 2024
Lekkerimäki Holtz Unger Sörum

SHL-spelare petas – nu kommer NHL-lirarna

Tre Kronor gör sig redo för VM-genrepet och åker till en förturnering i Tjeckien nästa vecka. New Jersey-forwarden Alexander Holtz får då en try out-plats. Och nu gallras SHL-spelarna bort för att ge plats åt en rad VM-klara NHL-spelare.

26 april 2024
Samuel Ersson, Fabian Zetterlund, Isac Lundeström

NHL-trio ansluter till VM

En trio NHL-spelare ansluter till VM-truppen. Nu är hela tretton svenskar från världens bästa hockeyliga klara.

26 april 2024