HockeyNews
PLUS
IK Oskarshamn
Axel Landén

HV71-talangen lånas ut till allsvensk klubb

Axel Landén slåss för att etablera sig i SHL. Nu kommer han att få värdefull tid under en utlåning till Hockeyallsvenskan.

12 juni 2024
(31454) Oksanen Kuokkanen Pajuniemi

Bekräftat: Hit flyttar SHL-stjärnorna

Janne Kuokkanen, Ahti Oksanen och Lauri Pajuniemi har varit toppspelare i SHL. Nu är det officiellt att trion blir lagkamrater i en ny klubb. Och så här långa är kontrakten.

3 juni 2024
Brynäs SHL fallskärm

Uppgifter: SHL tar bort miljonstödet

SHL-klubbarnas fallskärm på mer än sex miljoner kronor kommer att försvinna, skriver [Expressen](https://www.expressen.se/sport/hockey/shl/shl-slopar-omtalade-miljonbidraget-fallskarmen-forsvinner-2025/). Samtidigt vill SHL behålla playout och det nuvarande kvalsystemet.

31 maj 2024
(23175) Taylor Matson/HV71

Uppgifter: Taylor Matson klar för allsvensk klubb

Den förre HV- och Rögleprofilen Taylor Matson återvänder till Sverige. [Expressen](https://www.expressen.se/sport/hockey/shl/sillyrummet-taylor-matson-atervander-till-sverige--rogle-kan-lana-ut-ny-forward--laget-kring-sista-backplatsen/) uppger att amerikanen är överens med Oskarshamn.

29 maj 2024
John Dahlström

Dahlström om den mystiska sjukdomen i DIF

John Dahlström har genomgått en oerhört tuff säsong. Först utfryst i Oskarshamn. Och nu berättar forwarden vad som plågade honom i Djurgården.

29 maj 2024
IK Oskarshamn

Så påverkas Oskarshamn över att det blir HA-spel

Småland har kommit att bli ett riktigt hockeylandskap. I Hockeyallsvenskan säsongen 2024/25 finns hela fem (!) Smålandslag – Kalmar, Tingsryd, Nybro Vikings, Vimmerby och Oskarshamn. Vad har klubbarna för målsättning? Hur ska det bli att möta varandra? Hur har Småland utvecklats hockeymässigt? För Hockeynews ger Oskarshamns sportchef sin syn på saken.

22 maj 2024
Austin Wagner

Svaret kring ryktet om Austin Wagner

Austin Wagner spelar inte kvar i Oskarshamn till kommande säsong. Det går rykten kring att han kan vara ett namn för Linköping. Nu svarar Linköpings sportchef Peter Jakobsson kring ryktet till [Corren](https://corren.se/sport/ishockey/artikel/lhc-sportchefens-svar-pa-ryktet-om-forwarden-fran-shl-rivalen/rmy4vq6r).

21 maj 2024