HockeyNews
PLUS

Hallam: "Han går fortfarande under radarn"

Tre kronor hallam källgren
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:09

FacebookXWhatsApp

Tre debutanter får chansen av Sam Hallam i Karjala-turneringen 4–10 november. Två av dem hämtas från Brynäs – Erik Källgren och Victor Söderström.

– En otroligt duktig målvakt, som fortfarande går lite under radarn, säger Sam Hallam.

ANNONS

Sam Hallam har tagit ut en Tre Kronor-trupp till Karjala-turneringen i november. Enbart SHL-spelare har varit aktuella nu – och då är två av succélaget Brynäs stjärnor med.

Erik Källgren får chansen som en av två målvakter, och backen Victor Söderström blir en av åtta backar.

Källgren får chansen före målvakter som Frölundas Lasse Johansson, Luleås Joel Lassinantti och Skellefteås guldmålvakt Linus Söderström.

– Jag lärde känna honom under säsongen i Växjö (2021, när det blev SM-guld). Han var otroligt bra då. Ska man vara framgångsrik som lag så är målvakterna nyckelspelare, säger Hallam.

– Han är en otroligt duktig målvakt, som fortfarande går lite under radarn. Men återigen, Brynäs topplacering vittnar om att de har en väldigt bra målvakt, och det har de i Erik.

Däremot är inte Jakob Silfverberg uttagen.

– Det är en lång säsong. Jag tycker att alla signaler Jakob skickar utåt nu när han kommer hem, vittnar om just att han är där för att göra det så bra som möjligt. Brynäs ser bra ut, säger Sam Hallam.

Han säger mer eller mindre indirekt att Silfverberg kan räkna med en uttagning vid nästa grupp, den som ska spela Schweiz-turneringen i december.

ANNONS

– Men vi börjar här som sagt. Och sen när vi pratar december så kommer vi inte ha en ren SHL eller NL-trupp (schweiziska ligan). För det kommer vara spelare från SHL med i december också. Men inte samma som vi tror nu.

Den tredje debutanten i Tre Kronor-truppen är Linus Weissbach, Frölundas succévärvning. Sam Hallam erkänner att han inte visste mycket om forwarden innan säsongen.  Nu har Weissbach gjort 15 poäng på 13 matcher hittills.

– Roger Rönnberg skröt lite om honom när jag pratade med honom under försäsongen. Men inte jättemycket, det ska jag väl ärligt säga. Det har varit en väldigt rolig bekantskap. Nu ska det bli jäkligt kul att få se honom hos oss en vecka.

Vad imponerar mest med honom?

– Jag tycker hans driv med pucken, just hur han flyttar pucken med den fart han har. Även hur han rör sig i powerplay. På gott och ont, men det syns att han varit i Nordamerika länge. Han rör sig lite friare, lite mer attack, lite mer lite likt hur juniorspelet och kulturen ser ut där borta (i Nordamerika). Det tycker jag har gynnat honom och Frölunda.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln