HockeyNews
PLUS

Lista: Fem spelare som Hallam valde bort

Tre kronor-spelare
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 21:15

FacebookXWhatsApp

Sam Hallam tog ut sin Tre Kronor-trupp. Men det var gott om spelare som inte fick något samtal från förbundskaptenen den här gången. Här är fem spelare som kunde – kanske borde? – fått chansen.

ANNONS

Det är hård konkurrens om platserna i Tre Kronor. Hockeynews listar fem spelare som Sam Hallam förbisåg när han tog ut truppen till Karjala-turneringen.

Borde någon av dessa ha fått chansen istället?

Lasse Johansson

Kommentar: Frölundas målvakt är en av SHL:s mest meriterade och rutinerade. Har visat fin form på sistone och har ligans tredje bästa räddningsprocent. Dessutom spelat 10 av 13 matcher hittills. 

Linus Hultström 

Kommentar: LHC-backen har inte spelat i landslaget sedan 2022, men ser ut att gå mot en ny vår. 31-åringen har stått för elva poäng på 14 matcher, något som gör att han är på väg mot en säsong med 40 poäng. Hans personliga poängrekord är tio år gammalt, 33 poäng. 

Oscar Lindberg

Kommentar: Det är stenhård konkurrens på centersidan, men Lindberg har varit riktigt bra för Skellefteå. Det blev sex landskamper förra säsongen, då han gjorde 51 poäng. Poängsnittet nu är strax därunder, så nog bör han väl vara lika aktuell nu som då?

Jakob Silfverberg

Kommentar: Hemkommen från NHL till sitt Brynäs, där han verkligen inte gjort någon besviken. En av de stora faktorerna bakom Brynäs succéstart. Nu sa Sam Hallam att Silfverberg är högaktuell för nästa landslagssamling, men visst hade det varit fint att se honom i Tre Kronor redan nu?

Anton Wedin

Kommentar: Likt Hultström har han inte spelat i Tre Kronor sedan säsongen 2021/22, men just nu har Wedin en säsongsstart som håller på att med råge överträffa allt han någonsin gjort i poängväg tidigare. Han är på väg mot en säsong med 44 poäng, och har tidigare ett rekord på 30. Nog bör han vara aktuell för Tre Kronor, va?

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln