HockeyNews
PLUS
Leksands IF
Leksand

Leksands svar efter granskningen

SVT har nyligen släppt en dokumentär om den turbulenta tiden i Leksands IF. I en kommuniké på sin officiella hemsida svarar Leksand på de senaste uppgifterna.

23 april 2024
Leksand

Trakasserier i Leksand: "Loska i ansiktet"

Sommaren 2023 var det kaos i Leksand. I SVT:s dokumentär "Hatet i Leksand" träder flera personer fram och berättar om den turbulenta tiden. – Man sa till mig att jag skulle få se den jävligaste tiden i mitt liv. Nu är det krig, säger valberedningens tidigare ordförande Sakarias Winberg till SVT.

22 april 2024
Filip Larsson

Bakom gallret på Larsson – dags för Tre Kronor

Leksands dröm om ett SM-guld tog slut efter kvartsfinalen mot Frölunda. Men för Filip Larssons del väntar spel med Tre Kronor för andra gången i år. I en intervju med Hockeynews berättar 25-åringen om kampen mot Armalis, viktiga faktorn och senaste årens strul. – Totalt sätt får jag ändå säga att jag är nöjd över hur jag spelade och tog mig an SHL.

19 april 2024
Björn Hellkvist Thomas Johansson

Leksands plan kring tränarstaben

Thomas Johansson har en plan för hur Leksands nya tränarstab ska se ut nästa säsong. – Det handlar om att i stort sett gå tillbaka till den uppsättning som vi hade innan Björns sjukskrivning, säger Johansson till [Falu-Kuriren.](https://www.falukuriren.se/2024-04-14/forslaget-sa-blir-lifs-nya-tranarstab-finns-inga-andra-planer/)

14 april 2024
anton lindholm

Fler spelare lämnar Leksand

Leksands lagbygge har tagit fart inför nästa säsong och nu står det klart att tre spelare lämnar.

12 april 2024
Olle

Lämnar Leksand – klar för HV71

Olle Alsing stannar i Sverige. Den landslagsmeriterade backen har skrivit på ett längre avtal med HV71.

11 april 2024
Lekkerimäki Myrenberg Unger Sörum Vejdemo

Leksand dominerar Tre Kronors nya trupp

Tre Kronor börjar förberedelserna inför VM i Tjeckien om en månad. Och då får bland annat två Leksandsspelare göra debut i A-landslaget. Truppen dominerads av leksingar.

8 april 2024