HockeyNews
PLUS
Leksands IF
(22677) Marek Hrivik/Leksands IF

Förslaget: Dumpa stjärncentern

Marek Hrivik har varit en av Leksands nyckelpjäser de senaste åren. Nu anser den tidigare Leksandsbacken Mattias "Kolan" Karlsson att klubben bör göra sig av med 32-åringen. – Jag hade gärna sett att man försökte få bort honom och ta in en riktig superspelare, säger han i podcasten ["Femtefemman".](https://open.spotify.com/episode/5opcdAdqhHMIG8FP0cTWaw?si=3ea8ed0a720a466d&nd=1&dlsi=03892c56473b46d3)

8 april 2024
"Tjomme"

"Tjommes" ord om Hellkvist: ”Just nu...”

Tillbaka till Björn Hellkvist eller fortsätta med Charles "Challe" Berglund som huvudtränare? Nu kommer general managern Thomas "Tjomme" Johansson med ett besked i frågan.

5 april 2024
Carter Ashton

Leksandsforwarden bröt handen i match sju – spelade vidare

Leksands säsong tog slut i kväll med minsta möjliga marginal. Carter Ashton – som nu kan ha gjort sin sista match för klubben – spelade vidare trots en befarad bruten hand. – Jag är rätt säker på att den är av. Hela knogen är borta och intryckt i handen, säger han till Hockeynews.

3 april 2024
Ruohomaa

Rönnbergs gåva till hjälten: "Den kommer jag spara"

Mikael Ruohomaa klev fram – på övertid – i den sjunde och avgörande SM-kvartsfinalen. Han belönades av Roger Rönnberg men kände samtidigt för sina gamla lagkamrater i Leksand. – Jag har vänner för livet där. Efteråt sa jag bara hur mycket jag respekterar alla där, säger finländaren.

3 april 2024
Leksand

GENOMGÅNG: Så kan Leksand se ut 24/25

Leksand tog sig till SM-kvartsfinal och bjöd Frölunda på en tajt matchserie, men till slut tog det stopp. Hockeynews reportrar Mattias Ek och Mattias Persson tittar närmare på lagbygget och hur det kan komma att se ut nästa säsong. ► NHL-meriterade backen lämnar – klar för ny klubb ► Hämtar nya backar från konkurrenten ► Då kan hemvändaren bli aktuell ► Så kan laget se ut – femma för femma

3 april 2024
Challe Wikegård

"Challes" passning till Wikegård: ”Vad vet han om det?”

TV4:s Niklas Wikegård hade åsikter om Leksands spel inför tredje perioden. – Vad vet han om det, kontrar Leksands Charles "Challe” Berglund.

3 april 2024
Mikael Ruohomaa

Han skickar Leksand på semester: ”Känner med dem”

Leksand kvitterade sent i tredje och tog matchen till förlängning. Men fyra minuter in på den fjärde perioden klev Mikael Ruohomaa och sköt sitt gamla lag på semester. – Jag känner med dem, säger Ruohomaa i TV4.

3 april 2024