HockeyNews
PLUS
SHL
(24892) Anton Lander

Timrås midsommarpresent – lagkaptenen förlänger

Anton Lander har förlängt sitt kontrakt med Timrå i ytterligare tre år. Det meddelar klubben på midsommarafton. – Att Anton förlänger sitt kontrakt betyder oerhört mycket för oss, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

21 juni 2024
Panelen

Panelen: Hur tänker förbundet?

Svenska ishockeyförbundet meddelade i veckan att det inte blir några förändringar av seriesystemet. Är det rätt eller fel? Mattias Ek och Mattias Persson tar tag i frågan och ställer sig frågande till utredningen.

20 juni 2024
Cam Abbott

Uppgifter: Cam Abbott nära nytt tränarjobb

Chris Abbott har redan skrivit på som ny general manager i HV71. Nu ser även Cam Abbott ut att ha ett nytt jobb på gång, enligt nordamerikanska uppgifter.

20 juni 2024
Färjestad

Tomasek blir kvar – så kan Färjestad ställa upp sitt drömlag

Färjestads säsong fick ett abrupt slut i kvartsfinalen mot Rögle och nu är värmlänningarna på jakt efter revansch. Nu står det dessutom klart att skyttekungen David Tomasek blir kvar. Hockeynews reporter Mattias Persson tittar närmare på hur Färjestad kan komma att se ut säsongen 24/25. ► Betyg och kommentarer på alla lagdelar ► Färjestad jagar hemvändaren ► Då presenteras stjärnan ► Så kan laget se ut – femma för femma

20 juni 2024
Seriesystem/Anders Larsson

Beskedet: Kvalsystemet ändras inte

Kvalsystemet har varit under utredning – men nu står det klart att det inte blir någon ändring. Det meddelar Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. – Som förbund har vi lyssnat på de tre ligaorganisationerna, säger förbundets ordförande Anders Larsson.

19 juni 2024
Rodrigo Abols

Så ska NHL-drömmen bli verklighet för Abols: ”Finns en lucka”

Rodrigo Abols fick avbryta semestern i Schweiz när Philadelphia Flyers hörde av sig och ville ha honom. Ett 20 minuter långt möte senare hade den lettiske toppcentern bestämt sig. Nu väntar karriärens andra äventyr borta i Nordamerika. – Nu är jag så redo jag kan bli, både fysiskt och mentalt, säger han till Hockeynews.

19 juni 2024
(29715) David Tomasek

Tomasek: "Det har varit en galen månad”

David Tomaseks succé i SHL drog åt sig NHL-intresse – men trots det valde tjecken att stanna i Färjestad. För VF berättar han om spelet bakom kulisserna. – Hade jag varit 23 eller 24 så hade jag kanske chansat, säger han till tidningen.

19 juni 2024