HockeyNews
PLUS
Luleå HF
Kenttä

Kenttä om Luleåsnack: "Det finns det inte"

Luleå är på jakt efter ny sportchef. Då är Per Kenttä ett namn som kommit upp i [NSD](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/lista-sju-namn-som-kan-ta-over-efter-skuggan-nilsson/l7ydkewl). Till [VK](https://www.vk.se/2024-04-08/kenttas-svar-om-lulea-efter-sparkningen-787db) säger Kenttä att det inte finns diskussioner.

8 april 2024
Lekkerimäki Myrenberg Unger Sörum Vejdemo

Leksand dominerar Tre Kronors nya trupp

Tre Kronor börjar förberedelserna inför VM i Tjeckien om en månad. Och då får bland annat två Leksandsspelare göra debut i A-landslaget. Truppen dominerads av leksingar.

8 april 2024
Artikelbild

Nilsson: "Krafter velat ha bort mig"

Så fick Stefan “Skuggan” Nilsson sparken. Lokaltidningen NSD berättar nu om vägen fram: – Jag vet ju att det har funnits krafter som velat ha bort mig, säger Nilsson till [NSD.](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/skuggan-sparkas-av-lulea-hockey/ly4955zl)

7 april 2024
(32015) Stefan Nilsson

EXTRA: Luleå sparkar "Skuggan" – ord för ord

Stefan "Skuggan" Nilsson får sparken från Luleå. Sportchefen får lämna efter att ha lett klubben sedan 2017.

7 april 2024
Luleå

Så ska Luleå bli en guldkandidat igen

Två raka kvartsfinalsuttåg och massiv kritik i supporterleden. Nu berättar assisterande general managerm Ulf Engman om kritiken, hur klubben ska undvika ytterligare en mellanmjölksässong och hur de tänker kring lagbygget. – Det är inte roligt att få kritik, säger han.

4 april 2024
Oscar Engsund

Avslöjar: Här är klubbarna som jagar Engsund

Oscar Engsund är ett hett byte på marknaden efter degraderingen med Oskarshamn. Nu jagas han av flera SHL-klubbar, enligt Hockeynews uppgifter. ”Jag vill inte uttala mig om specifika lag”, skriver agenten Johan Altberg i ett sms.

3 april 2024
(31132) JOel Kant split

Uppgifter: Västerås värvar från Luleå

Forwarden Joel Kant blir inte kvar i Luleå. Nu skriver Expressen att forwarden är nära att skriva på för Västerås.

2 april 2024