HockeyNews
PLUS
Luleå HF
Lundeström Wallmark Lundkvist

Fröbergs plan – ska locka trion till Luleå

Luleå har byggt ett lag för att slåss om SM-guldet kommande säsong. Samtidigt jobbar nye general managern Thomas Fröberg för att locka hem fler drömspelare till Luleå.

17 juni 2024
(24561) Jiri Smejkal Oskarshamn

Smejkal till Tjeckien – men har SHL-klausul

Den förra SHL-stjärnan Jiri Smejkal nobbade SHL-klubbarna och har skrivit på ett femårskontrakt hemma i Tjeckien. Men det finns en SHL-öppning i hans nya avtal.

14 juni 2024
Mathias Bromé

Spelet bakom Bromé-affären: ”En bra deal för oss”

En av årets mest långdragna affärer är löst när Mathias Bromé nu byter Örebro mot Luleå. Här tar Mattias Persson med er bakom kulisserna och berättar om: ► Fröbergs första samtal till Bromé ► Utköpet och kostnaden ► Så många klubbar visade intresse ► Därför blev det Luleå ► Agenten hyllas: ”Skött det jäkligt bra” ► Så vill Luleå använda honom

11 juni 2024
Niklas Eriksson/Bromé

Erikssons svar: ”Tror inte han har något stort förtroende för mig”

Mathias Bromé vittnar om att han mått väldigt dåligt de senaste månaderna. Nu ger Örebros tränare Niklas Eriksson sin sinvynkel på den ohållbara situationen. – Jag tror inte att han (Bromé) har något stort förtroende för mig, säger Eriksson till [NA.](https://www.na.se/2024-06-10/niklas-eriksson-tror-inte-han-har-nagot-stort-fortroende-for-mig/)

11 juni 2024
Mathias Bromé

Bromé talar ut: ”Mått väldigt dåligt”

Mathias Bromé har varit tyst medan Örebro och Luleå förhandlat. För [NA](https://www.na.se/2024-06-10/mathias-brome-talar-ut-matt-valdigt-daligt/) bryter han nu tystnaden. – Jag har mått väldigt dåligt, säger han till tidningen.

11 juni 2024
Thomas Berglund

"Bulan": "Känns som vi är ett riktigt hot"

Luleå har värvat starkt och öser in Örebro-stjärnan Mathias Bromé på toppen av lagbygget. – Nu har vi fyra linor där alla kan gå in och producera och samtidigt spela både offensiv och defensiv hockey. Därmed känns det som vi är ett riktigt hot på allvar nu, säger tränaren Thomas ”Bulan” Berglund till [NSD](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/bulan-tvarsaker-hymlar-inte-ar-ett-riktigt-hot-pa-allvar-nu/re6gp6xl).

11 juni 2024
Luleå

GENOMGÅNG: Så kan Luleå ställa upp med Bromé

Luleå satar rejält för att SM-guldet ska bli verklighet nästa vår. Hockeynews reporter Mattias Persson tar en titt på nyförvärven och ställer upp laget så som det kan se ut i höst. ► Drömfemman blir verklighet? ► Osäkerheten kring sista forwardsplatsen ► Betyg på alla lagdelar ► ”Kan inte minnas när det kändes så här spännande”

10 juni 2024