HockeyNews
PLUS

Besked om DIF-backarna – missar matcher

Glad Axel Andersson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården genomlider en ny våg av sjukdomar.
Och för två backar är det skadekänningar som gör att de inte spelar mer i grundserien.

En rad av Djurgårdens spelare har de senaste veckorna blivit sjuka. En magsjukdom härjade ett tag, men tycks ha klingat av.
Istället är det en febersjukdom som har däckat spelare. Emil Berglund och John Dahlström var borta från matcherna mot Almtuna och Västerås och under helgen blev även Kevin Karlsson, Linus Klasen och John Norman sjuka.

Sjukdom spökar i DIF

Dahlström var tillbaka i träning på måndagen medan Berglund, Karlsson, Klasen och Norman var hemma sjuka. Förhoppningen är att både Berglund och Klasen ska vara tillbaka till tisdagsträningen.
– Jag kan inte säga nånting om laget in i onsdagen just nu. Vi får se lite imorgon, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist till Hockeynews.
Backarna Axel Andersson och Daniel Glad har fått skadekänningar och spelar troligen inte veckans matcher mot Östersund och Kalmar.
– Det känns som att vi gör så, säger Holmqvist.

Från och med måndag i nästa vecka, då grundserien i Hockeyallsvenskan är över, kommer Calle Odelius att kunna vara med på Djurgårdens träningar igen. NHL-klubben NY Islanders har velat vara på den säkra sidan med Odelius fotskada innan han släpps ut i full träning med övriga lagkamrater.

Schlyter närmar sig comeback

Forwarden Fredrik Schlyter tränade för fullt på måndagen och närmar sig därmed en comeback efter sin smäll på överkroppen mot Nybro den 14 februari. Schlyter kan möjligen spela mot Kalmar på fredag eller då det allsvenska slutspelet drar igång. För Djurgården blir det om två veckor.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!