HockeyNews
PLUS

Georgsson om diskussionerna med Videll

Emil Georgsson, Linus Videll
Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Tidigare idag gick Södertälje ut och tackade av Linus Videll. Nu berättar sportchefen Emil Georgsson för LT om tappet och hur diskussionerna gick mellan honom Videll som nu lämnar för Östersund.

Det har spekulerats ett tag om att en flytt till Östersund har varit aktuell för Linus Videll och tidigare idag blev det också officiellt. 39-åringen lämnar Södertälje och flyttar till Jämtland. Vidells fru är från Jämtland och familjen ville komma närmare övriga släkten.

Blev skadad

Videll och Södertälje ska i början på förra året ha talat om att förlänga det utgående kontraktet men det blev aldrig av, Videll skadade sig och det satte käppar i hjulet.

Efter skadan började parterna att tveka och enligt Videll ska Georgsson och Södertäljes klubbdirektör ha varit rädda för att skadan skulle inträffa igen och då började Videll att fundera så smått på andra alternativ.

– Det var inte så att vi blev mindre intresserade för att han blev skadad, vi var snarare oroliga över om han skulle komma tillbaka, det var det som gjorde att det drog ut lite på tiden, säger Emil Georgsson till LT.

Pengasnacket

Förslaget om en förlängning kom i juni förra året men nu står det alltså klart att parterna inte kommit överens om ett nytt kontrakt över kommande säsong.

– Som jag har förstått det hela tiden så har vi inte kunnat leverera det kontraktet som han själv ville ha. Vi fick ett motbud på det budet vi gav. Vi gav ju honom ett likadant kontrakt som han hade haft. Men han ville ju ha lite mer pengar, säger han till tidningen. Videll menar att parterna endast var oense om SHL-bonusen, vilket Georgsson inte menar stämmer.

– Nej, han ville ha en löneökning på en bra summa mer pengar. Och han ville ha det från det datum han skrev på dessutom. Så han ville ha den nya lönen redan från september, vilket också var tråkigt för oss, vi hade ju en budget och då behövde vi lägga ännu mer pengar och det blev för tufft för oss att ta. Vi hade ju inte de pengarna i den budgeten.

Sportchefen poängterar att det inte finns någon konflikt mellan dem.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!