HockeyNews
PLUS

Honkens analys: Det fungerar inte

Almtuna IS
Almtuna IS
2 - 1
(1-0, 0-1, 1-0)
Djurgårdens IF
Djurgårdens IF
Michael "Honken" Holmqvist (montage)
Bildbyrån

Publicerad: 1 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården har förlorat fyra av de fem senaste matcherna samtidigt som grundserien börjar lida mot sitt slut. Michael "Honken" Holmqvist berättar vad som inte fungerat de senaste matcherna.

Slutresultatet skrevs till 2-1 mellan Almtuna och Djurgården under fredagen.

– En jämn match tycker jag ändå, vi är det mer förande laget. Men Almtuna spelar strukturerat och då är det svårt att komma in samtidigt är vi inte effektiva. Vi behåller inte kylan och i powerplay gör vi inga mål. Det räcker inte med ett mål, då blir det svårt att vinna matcher, säger Michael "Honken" Holmqvist.

Förbättringspotential

Djurgården anlände till Gränby ishall med en positiv känsla efter en vinst i bagaget senast mot Björklöven. Dessförinnan hade Stockholmslaget åkt på tre raka förluster och har efter fredagens resultat tagit fyra poäng på de senaste fem omgångarna.

– Arbetsinsatsen har funnits över hela tiden, sedan kommer man vinna och förlora matcher, det är inte det. Men vi behöver bli mer konsekventa med spelet med puck, det är ofta det som sätter oss i problem, men också effektivitet måste vridas upp något snepp.

Svaret kring duon

Redan imorgon lördag väntar ny match för Djurgården som ställs mot Västerås på bortais och "Honken" vet vad som blir viktigt i den matchen.

– Det handlar om förmågan att nollställa sig och gå ut med en revanschkänsla i balans. Att vi inte åker ut och tokåker utan att det finns en balans mellan jobbet och smartheten på isen.

Varken John Dahlström eller Emil Berglund fanns med under fredagen på grund av sjukdom, om de spelar mot Västerås är oklart.

– Jag har inte pratat med dem, så jag kan inte svara på det. Vi får se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!