HockeyNews
PLUS
BK Mlada Boleslav
(27296) Filip Pyrochta Vojtech Mozik

De tjeckiska backarna lämnar sina SHL-klubbar – här väntas de hamna

Backen Filip Pyrochta lämnar Luleå och hans tjeckiske backkollega Vojtech Mozik flyttar från Rögle. På torsdagen kommer det uppgifter om att de har hittat var sin ny klubb att spela för.

30 mars 2023
(26788) Pontus Åberg

Gör succé i Schweiz – efter samtalet med SHL-profilen: "Jag är väldigt tacksam"

Efter fjolårssäsongen i Timrå skrev Pontus Åberg på för den tjeckiska klubben BK Mladá Boleslav. Nu gör 29-åringen succé i Schweiz – efter samtalet med den tidigare SHL-profilen Martin Sevc fick han chansen att skriva på för Rapperswil. – Jag är väldigt tacksam över att jag fick lämna. Det var på gång i Schweiz för några år sedan så det här var en chans som jag ville ta, säger Åberg till HockeyNews.se.

26 februari 2023
(25946) Tim Söderlund

Lämnade Djurgården – ersätter svensken i Tjeckien istället

Igår lämnade Tim Söderlund Djurgården. Idag blev han Pontus Åbergs ersättare i Mlada Bolelsav.

2 januari 2023
(22194) Pontus Åberg

Dags för debut för Åberg i fjärde klubben i fjärde landet på drygt ett år

Pontus Åberg, 29, har för andra säsongen i rad bytt lag och liga mitt under säsongen. Ikväll gör den NHL- och landslagsmeriterade forwarden debut i sin nya klubb.

20 december 2022
(23075) Pontus Åberg/Timrå

Pontus Åberg lämnar Tjeckien – klar för lag i Schweiz: "Hans dröm"

Pontus Åberg byter Tjeckien mot Schweiz. Det efter att han skrivit på för Rapperswil. – Pontus sa att han vill skriva på för dem då spel i Schweiz varit en dröm för honom, säger Martin Sevc, sportdirektör i tjeckiska Mlada Boleslav, till klubbens hemsida.

10 december 2022
(25195) Europakollen 1 nov 2022

Europakollen: Omark tillbaka på toppen – och het svensk trio i Finland

Ordningen i Schweiz är återställd. Linus Omark är poängbäst av svenskarna och gör i genomsnitt en poäng per match. Jesper Olofsson har fått igång målskyttet och hans kedja, ”H2O-kedjan”, har varit den formstarkaste i hela Schweiz. Och i Finland finns det en het svenskkedja. Här är Europakollen!

1 november 2022
(24385) Martin Sevc

Den förre SHL-hårdingen lägger av – vann fyra SM-guld: "Det är dags"

Martin Sevc spelade sex säsonger i SHL med Färjestad och Skellefteå. Han var i fem SM-finaler och vann guld fyra gånger. Nu lägger den tjeckiske backtuffingen av.

11 augusti 2022