HockeyNews
PLUS

Pontus Åberg lämnar Tjeckien – klar för lag i Schweiz: "Hans dröm"

(23075) Pontus Åberg/Timrå
Bildbyrån

Publicerad: 10 december 2022

FacebookXWhatsApp

Pontus Åberg byter Tjeckien mot Schweiz.
Det efter att han skrivit på för Rapperswil.
– Pontus sa att han vill skriva på för dem då spel i Schweiz varit en dröm för honom, säger Martin Sevc, sportdirektör i tjeckiska Mlada Boleslav, till klubbens hemsida.

Mitt under förra säsongen bröt Pontus Åberg upp med Ottawa Senators organisation och vände hem till SHL där han valde spel i Timrå när klubben letade efter offensiva förstärkningar för att försöka säkra SHL-kontraktet. Åberg noterades där för 11 poäng på 24 matcher i SHL och en assist i kvalspelet mot Djurgården.

Något nytt kontrakt i Sverige blev det däremot inte efter det utan istället gick flytlasset till Tjeckien och spel med Mlada Boleslav. Men nu står det alltså klart att äventyret i Tjeckien är över efter 26 matcher och 13 poäng.

Under lördagen meddelade nämligen klubben att Åberg nu flyttar till Schweiz för spel i Rapperswil i högstaligan.

– Först berättade Pontus agent för mig om erbjudandet och sedan kom Pontus själv och sa att han vill skriva på för dem då spel i Schweiz varit en dröm för honom. Efter att vi diskuterat ärendet med spelare och lagledningen kom vi fram till att godta hans önskan. Vi tackar honom för hasn insatser i klubben och önskar honom lycka till, säger den tidigare SHL-backen Martin Sevc som numer är sportdirektör i klubben.

I Rapperswil blir Åberg lagkamrat med bland annat Emil Djuse, som dock återfinns på skadelistan just nu, samtidigt som han får en svensk huvudtränare i Stefan Hedlund samt Bert Robertsson som assisterande tränare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!