HockeyNews
PLUS

Skellefteå riskerar tappa stortalangen: "Man vet aldrig"

(28704) Elias Salomonsson
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 20 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Skellefteå har åtta backar under kontrakt.
Men veckan före SHL-premiären ger sig en av dem iväg på ett NHL-äventyr.

SM-finalisterna Skellefteå AIK har haft en lugn silly season på backsidan. Jämfört med förra säsongen är det bara Linus Högberg som har gått vidare och har skrivit på för SHL-konkurrenten Frölunda.

Skellefteå står väl rustat på backsidan, men västerbottningarna riskerar att bli av med en av de unga stortalangerna. JVM-aktuelle Elias Salomonsson, 18, draftades av Winnipeg Jets i andrarundan förra sommaren och ska över på en NHL-camp den 9 september, alltså fem dagar före SHL-premiären. Han är ensam bland de NHL-draftade Skellefteåspelarna om att åka över till camperna i Nordamerika inför kommande NHL-säsong.

LÄS MERRivalmöte med Luleå – då vilar Skellefteå Jonathan Pudas

– Han ska på deras camp så får man se hur det går för honom. Tanken, förhoppningsvis, är att han spelar ett år till i SHL. Men man vet aldrig. Vi får se, säger Skellefteås huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Om Elias Salomonsson inte slår sig in i Winnipeg ska han återvända till Skellefteå en bit in på SHL-säsongen.

– Med Salomonsson har vi åtta backar, så det känns bra.

Skellefteå ser sig om efter en ersättare till sjukskrivne forwarden Oscar Möller.

– Vi behöver kanske bygga på med nån forward under resans gång. Det är jag ganska säker på. Vi får se när och om vi hittar rätt. De flesta verkar gå till Frölunda i SHL!, säger Ohlsson med en passning till tränarkollegan vars Frölunda på sistone har värvat både Malte Strömwall och Erik Thorell och är på jakt efter en center.

LÄS MERSöker ersättare till Möller – då har Ohlsson ett drömnamn

Ohlsson fortsätter om konkurrensen i SHL:

– Det är roligt. Som jag sa förra året. Det blir bara en bättre och bättre liga för varje år, tycker jag. Alla lag blir ju bättre. Det är kul.

Skellefteå är däremot klart på målvaktssidan med Linus Söderström, Gustaf Lindvall och inhoppande David Rautio, som har kontrakt till den 9 september för att täcka upp under Lindvalls slutfas av rehabiliteringen.

– Målvaktssidan känns klar nu när Rautio har kommit in här. Gustaf Lindvall har sin rehabträning, men tanken är att Gustaf ska gå för fullt med laget i september. Då ska han börja och då kan de växla i varandra, säger Robert Ohlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!