Lindholm målskytt – Rogers Place kokade över

Artikelbild

Publicerad: 9 maj 2024

Vancouver Canucks stod för en mäktig vändning när de kom tillbaka från ett 2–4 underläge i den tredje perioden. Connor Garland blev matchvinnare med sitt 5–4-mål 04.34 kvar av matchen.

Matthias Ekholm satte 2–0 för Oilers med fem minuter kvar av första perioden. Dakota Joshua reducerade till 1–2 andra, assisterade av Elias Lindholm – Edmonton svarade dock med två raka mål innan Lindholm gav Canucks hopp med sitt 2–4 mål tre minuter före periodpausen, ett riktigt snyggt sådant när han stod bakom kassen och vallade in pucken via ryggen på Jeff Skinner.

I den tredje kom Canucks ut och tog tag i taktpinnen – Oilers hade inte ett skott på mål första 13 minuterna. JT Miller styrde in 3–4 innan Nikita Zadorov pangade in kvitteringen strax innanför blålinjen. Canucks tredjekedja med Garland, Joshua och Lindholm dominerade som vanligt och det var Garland som riktigt läckert satte matchavgörandet med dryga fem minuter kvar.