HockeyNews
PLUS

Söker ersättare till Möller – då har Ohlsson ett drömnamn

(28700) Möller Ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 18 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Oscar Möller är sjukskriven på obestämd tid och Skellefteå letar efter forwardsförstärkning.
Men huvudcoachen Robert Ohlsson har sin drömvärvning klar.

Skellefteå vann sin första träningsmatch på försäsongen mot Luleå med 3–2 efter ett avgörande på övertid av centern Jonathan Johnson.

Oscar Lindberg har vänt hem till sin moderklubb, men Skellefteå vill gärna ha in en forward till i laget. Joakim Lindström har lagt av och Oscar Möller är borta på obestämd tid på grund av utmattningssyndrom.

34-årige Möller har varit lagkapten i Skellefteå sedan 2019 och skulle inleda sin femte säsong i ledarrollen. Då mörknade läget för honom.

– Jag säger alltid att bästa nyförvärvet är de egna, så det bästa nyförvärvet vi kan få är Oscar Möller frisk. Att han börjar må bättre. Nu är det inte så, idag, utan han håller på att få ihop det. Men det är det bästa nyförvärvet VI kan få, säger Skellefteåcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Men han inser att förutsättningarna för att inom kort få tillbaka Möller inte är så goda.

– Vi letar efter en forward eftersom det är som det är. Vi får se om vi kan hitta något bra namn, säger Ohlsson.

Stockholmaren Oscar Möller har spelat för Skellefteå sedan 2011, med undantag av två säsonger i Ak Bars Kazan (2014-2016). Han har öst in 345 poäng (182 mål, 163 assist) på 445 SHL-matcher för Skellefteå. Förra säsongen gjorde han 44 poäng vilket var hans mål- och poängmässigt näst bästa produktion i SHL i karriären.

– Oscar tränar inte med oss nu utan han ska få ihop, vad ska man säga, det mänskliga pusslet och få energi och kraft där. Där är hans första steg och det är där han är. Han är inte i träning med oss eller med laget utan är sjukskriven för utmattningssyndrom. Det är ingenting som jag räknar med här och nu.

LÄS MERRivalmöte med Luleå – då vilar Skellefteå Jonathan Pudas

Robert Ohlsson vill inte spekulera i när, eller om, Oscar Möller kommer tillbaka till laget. Kontraktet sträcker sig till 2025.

– Han tränade med oss nån vecka när vi drog igång i början av maj. Han har varit borta och sjukskriven sedan dess. Honom tänker jag inte på just nu. Dyker han upp nån gång under säsongen så får det bli en bonus helt enkelt. Så tänker vi, säger Ohlsson.

Jonathan Pudas har tagit över som lagkapten i Skellefteå och oavsett om Möller kommer tillbaka i spel eller inte blir det den lösning som Skellefteå kommer att hålla fast vid den här säsongen.

– Ja, precis. Där vi är nu så är Jonathan lagkapten, absolut. Det är lite trist att det har blivit som det har blivit med Oscar. Hoppas snart att han mår bättre och kan komma tillbaka till arbetet, och få lusten och passionen. Det är ändå förbaskat roligt att spela hockey, säger Robert Ohlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!