HockeyNews
PLUS

SHL- eller NHL-kontrakt kan locka Carl Lindbom – här är Djurgårdens dröm

(26926) Carl Lindbom
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 8 mars 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Carl Lindboms genombrott i Djurgården och Hockeyallsvenskan har gett eko i hockeyvärlden.
Och för att den 19-årige målvakten ska bli kvar i klubben krävs något extra.

Från tidig höst har Carl Lindbom visat högsta klass i Hockeyallsvenskan. Han har vunnit förtroendet i Djurgården att få spela flest matcher och han har räddat massor av poäng till sitt lag. Med sex hållna nollor är han bäst i ligan. Lindbom har till och med lyckats göra mål för Djurgården och det kom i det fjärde derbyt mot AIK inför en utsåld Avicii arena sedan han prisats som seriens bästa junior.

Carl Lindbom har startat i 35 av de 45 matcher som han har varit ombytt och han var Juniorkronornas förstemålvakt och spelade varje match i JVM i Kanada i december och början av januari.

Det börjar nu komma uppgifter på att Vegas, NHL-klubben som har draftad honom, vill skriva kontrakt med honom efter den här säsongen och sedan plocka över honom till USA.

– Så här långt har jag framför allt pratat med Calles agent (Claes) Elefalk och till dags dator har inte Vegas sagt nånting till honom. Det är klart att de har honom och det kan inte ha undgått dem heller att han har gjort det väldigt bra. Vi får väl se vad de vill, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

LÄS MERMalmö redo för kval – jobbigare läge för Brynäs och Kinnvall

Spel i AHL för snart 20-årige Carl Lindbom kan vara en väg framåt precis som det har varit för förra säsongens JVM-målvakt Jesper Wallstedt, som håller till i Minnesotas farmarlag i AHL.

– Det kan naturligtvis vara ett alternativ, konstaterar K-G Stoppel.

Djurgården hoppas få behålla Carl Lindbom, som har ett utgående kontrakt med klubben. Chansen till det är kanske inte så stor.

– Men om vi skulle gå upp kan jag tycka att ett år i SHL inte heller skulle skada på hans erfarenhetslista för att åka över. Om de vill någonting mer än att det bara blir ett quick shot.

Att spela i SHL skulle vara ett steg till för Carl Lindbom.

– Ja, så resonerar vi också. Han är en ung målvakt som har gjort det fantastiskt och jag kan förstå att han vill ta ytterligare ett steg.

Men Djurgården spelar än så länge i Hockeyallsvenskan och för att spela i SHL skulle Carl Lindbom behöva flytta på sig. Såvida inte…

– I en drömvärld är det ett år till med Djurgården i SHL. Så får vi nog se det nyktert, säger K-G Stoppel som ändå inser att han behöver gardera sig på målvaktssidan inför nästa säsong och håller ögonen öppna på spelarmarknaden.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!