HockeyNews
PLUS

Panelen: De går upp – som det är just nu

Panelen

Publicerad: 19 maj 2024

FacebookXWhatsApp

De allsvenska lagen laddar på med det ena tunga nyförvärvet efter det andra. Vilket lag hade gått upp i SHL som det ser ut just nu?
Hockeynews panel med Mattias Ek, Mattias Persson och Henrik Sjöberg fick svara på det.

Vem är favoriter till att gå upp i SHL så som det ser ut just nu?

Mattias Ek, reporter och krönikör:

– Det byggs så det knakar i Umeå och sportchefen Per Kenttä har kommit långt och värvningarna från SHL, Marcus Nilsson och Fredrik Forsberg imponerar. Likaså att få in Tim Theocharidis som visade i Kalmar att han är en klassback i offensiven. Så jag tror att det kommer att stå mellan Björklöven och Djurgården, som ju också tänker lite nytt. Det ska bli svårare och jobbigare att göra mål på DIF. Laget har varit i allsvensk final två år i rad efter många om och men och kapaciteten är fin. I nuläget säger jag Björklöven och hack i häl Djurgården.

Mattias Persson, reporter:

– Är det inte Björklövens tur nu då? Jag tycker att sportchefen Per Kenttä bygger mer rätt nu. Det lastas på rejält med en tung förstakedja och namn som Fredrik Forsberg, Marcus "Lilliz" Nilsson och Axel Ottosson. De kommer ha uttalade topproller och där bakom finns det secondary scoring i massor. Redan nu har de en stark backsida och i laget finns också flera spelare som vill ta revansch efter missräkningen. Jag säger att Björklöven tar steget upp och att Djurgården och Södertälje blir utmanarna.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Det är hur lagen har skött sig under silly season som gäller med andra ord och då är det svårt att inte peka ut Björklöven. "Lilliz" och Fredrik Forsberg kommer att bära en förstakedja och dessutom blir ett sylvass PP-vapen. Björn Hellkvist är nog en bra man för tränarjobbet också. Djurgården kommer bli bra nästa säsong också men mr Wikegård har inte lagt alla sina kort än så vi får se vad som händer kommande veckorna. Jag tycker också att AIK gjort några bra värvningar hittills, jag har alltid gillat Daniel Ljungman och Scott Pooley är en bra värvning. AIK kommer nog spinna vidare rätt bra efter fjolårssäsongen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!