HockeyNews
PLUS

Djurgården i sorg – mentale coachen Hans Jöhnk har avlidit

(19862) Hans Jöhnk/Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 3 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården har sorg.

Klubbens mentala coach och rådgivare Hans Jöhnk har gått bort efter en kort tids sjukdom, skriver Djurgården på sin hemsida.


I mer än tio år har Hans Jöhnk jobbat nära spelarna i Djurgården, som mental coach och han har varit ett bollplank för sportchefen Joakim Eriksson i många olika situationer. Han har hjälpt och stöttat såväl damlag som herrlag.


Jöhnk var nyligen involverad då Djurgården skrev ettårskontrakt med klubbikonen Nichlas Falk som är en av lagets assisterande coacher kommande säsong.


LÄS MERFalk om nyckelrollen: "Tycker vi att vi är skyldiga Djurgårdspubliken"



På torsdagen meddelar Djurgården att Hans Jöhnk efter kort tids sjukdom har avlidit. Sportchefen Joakim Eriksson säger till klubbens hemsida:


– Redan första gången jag träffade Hasse gjorde han ett unikt intryck på mig. Han hade dels en förmåga att läsa av människor och grupper på ett sätt utöver det vanliga, men också en fantastisk förmåga att få människor att känna sig älskade, behövda och värdefulla. I ishockeyvärlden råder det allt som oftast en machokultur där man ska bita ihop och inte uttrycka rädsla, prestationsångest eller sårbarhet. Hasse har hjälpt mig och Djurgården att vända på det resonemanget. Det är först att genom att dela med dig av dina tankar och känslor som du kan bli hjälpt och utvecklas mentalt.


LÄS MERSå blev DIF starkare


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)