HockeyNews
PLUS

Experternas dom efter fjärde SM-finalen

SHL

Publicerad: 27 april 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle är illa ute i finalserien.
Skellefteå AIK kan avgöra på måndag och vinna första guldet sedan 2014.
Här är experternas dom inför femte SM-finalen.
"Rögle sparade inte det bästa till sist – nu krävs trolleri", skriver Helsingborgs Dagblads sportchef Daniel Rooth.

Skellefteå AIK har skaffat sig matchbollar i finalserien mot Rögle – och ett drömläge att spräcka den negtiva sviten i finalsammanhang.

Seger på måndag och klubben säkra sitt första SM-guld sedan 2014 och det första efter fem raka förlust i finalframträdanden.

TV4-experten Niklas Wikegård:
– "Två saker egentligen...i hockey är det jobbigt att spela i egen zon långa stunder och känna sig lite underlägsna. Det känns som att Skellefteå bara tänker: bra!", säger Wikegård i sändningen efter avgörandet.
Han fortsätter utveckla:
"Linus tar nån puck, vi chippar ut, vi tar nån tekning till, vi spelar 7-8 minuter men de gör inga mål. De har sån trygghet i den här gruppen. Det kändes flera gånger idag det var lugnt. De har spelare som bryter mönstret, de har inte en eller två utan åtta, tio, femton tycken som bryter mönstret. Jag höll på skratta ihjäl mig när Sandin Pellika säger; först trodde jag att jag slagit världens indianare. Men han vågar slå det passet, oftast går det hem. Jag är jätteimponerad av Skellefteå och de är snäppet skickligare än Rögle, som jobbar väldigt väldigt hårt men inte får utdelning".

Daniel Rooth, sportchef Helsingborgs Dagblad:
"Det är nog där jag måste börja: Rögle har inte sparat det finaste till sist, Rögle har inte spelat sin bästa slutspelshockey i finalen."
Rooth skriver också:
"3–1 i matcher nu, tre matchbollar. Rögle har varit uträknat förr den här våren och vi gör det en sista gång denna lördag, för nu krävs det trolleri"

Hans Abrahamsson, Sportbladet:
"Och vad behöver ett lag när det blåser upp till tillfällig storm?
En målvakt som räddar dem.
Linus Söderström var Linus Söderström. Tog det han skulle och lite till. Det går inte att nog belysa hans betydelse för Skellefteå"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!