HockeyNews
Juniorhockey
Lag

Ligan saknar lag

(30928) Elias Salomonsson

Salomonsson efter tidiga matchstraffet: ”Slarvigt”

Elias Salomonsson hann vara spela 25 sekunder av JVM-premiären mot Lettland innan han drog på sig ett matchstraff för boarding. Efter matchen var han ångerfull: – Det är lite slarvigt av mig men grabbarna löste det bra i boxplay, säger han.

26 december 2023
(30922) PP-mål

Hävelid bönhörd – Sveriges PP och PK levererade direkt

Inför turneringen talade Magnus Hävelid om vikten av ett väl fungerande powerplay. I öppningsmatchen mot Lettland blev Sveriges förbundskapten bönhörd direkt. Tre mål i spelformen – och bud fler – la grunden till en 6–0-seger mot Lettland. – Det är alltid skönt, det bygger ett självförtroende inför resten av turneringen så det betyder mycket, säger Noah Östlund.

26 december 2023
(30886) Macklin Celebrini split

Supertalangen: ”Jag har inte så bra koll på Sverige”

Så gott som hela hockeyvärlden kan hans namn. Men själv kan inte Kanadas supertalang Macklin Celebrini nämna så många namn i det svenska JVM-laget. – Jag har inte så bra koll på Sverige om jag ska vara ärlig. Jag känner igen några spelare och jag vet att det finns talang i laget, det är ett ganska bra lag, säger Celebrini till Hockeynews.

25 december 2023
(30884) PP-bild Juniorkronorna

Sveriges PP-enheter i JVM: ”Finns bra potential”

Ett väl fungerande powerplay är mer eller mindre ett måste för att Sverige ska nå framgång i JVM. Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid är säker på att han har materialet som krävs för att lyckas. – Jag tror på de här spelarna, det är ingen tvekan om det, det finns bra potential, säger Hävelid till Hockeynews.

25 december 2023
(30878) Frölundatrio

Frölundatrion kan knappt bärga sig: ”Ska bli magiskt”

JVM på hemmaplan i Göteborg. En stor grej för alla spelare i de svenska laget – men lite extra stort blir det för juniorlandslagets Frölundatrio. – Underbart, det ska bli superroligt, magiskt, säger Born till Hockeynews.

25 december 2023
(30860) Dusan Umicevic och Juniorkronor

SVT storsatsar på JVM: ”Det blir stalkervarning”

På annandagen inleds JVM i Göteborg. SVT sänder som vanligt – och i år lovar de en ännu tätare bevakning än i fjol. – Det blir stalkervarning, säger SVT:s studioankare Dusan Umicevic till Hockeynews.

24 december 2023
(30837) Cutter Gauthier

Svenskfödde Gauthier med tre poäng i JVM-genrepet

Cutter Gauthier är på förhand en av JVM-turneringens största stjärnor. I genrepet sänkte Gauthier Juniorkronorna med sina tre poäng (2+1) i matchen som slutade 5–3 till USA. Den Skellefteå-födda amerikanska stjärnan spås en lysande framtid i NHL.

22 december 2023