HockeyNews
PLUS

Supertalangen: ”Jag har inte så bra koll på Sverige”

(30886) Macklin Celebrini split
Gustav Tägtström

Publicerad: 25 december 2023

FacebookXWhatsApp
Så gott som hela hockeyvärlden kan hans namn.
Men själv kan inte Kanadas supertalang Macklin Celebrini nämna så många namn i det svenska JVM-laget.
– Jag har inte så bra koll på Sverige om jag ska vara ärlig. Jag känner igen några spelare och jag vet att det finns talang i laget, det är ett ganska bra lag, säger Celebrini till Hockeynews.
Macklin Celebrini är en av JVM:s klarast lysande stjärnor. 17-åringens tio mål och 15 assist på 15 spelade matcher för Boston University i collegeligan NCAA har bidragit till att så gott som varenda NHL-expert värd namnet har Celebrini placerad etta i sin ranking inför sommarens NHL-draft.

Nu är han i Göteborg för att försöka spela hem JVM-guldet till Kanada – som för första gången på länge inte går in som favorit i turneringen.

– Vi fokuserar inte på det, det är bara åsikter. Vi vet vilka vi är och vi vet vilka killar vi har i omklädningsrummet. Vi ser fram emot att turneringen ska börja så vi kan bevisa hur bra vi är, säger Celebrini som öst in poäng i de tre träningsmatcher Kanada spelat inför JVM.

Men det som det snackats mest om de senaste dagarna är hans matchstraff mot Schweiz. En tackling i ryggen som mycket väl hade kunnat leda till en avstängning. Det internationella ishockeyförbundet, IIHF, valde dock att fria och därmed är Celebrini spelklar i morgondagens premiärmatch mot Finland.

– Jag är lättad, det hade inte varit kul att bli avstängd, säger Celebrini till Hockeynews och fortsätter:

– Det var en svår sits jag hamnade i. Det var verkligen inte min intention att tackla honom bakifrån, jag ville bara markera min närvaro och när han vände sig om så försökte jag göra allt i min makt för att hålla igen. Det är en svår situation, jag har blivit tacklad på samma sätt själv vid många tillfällen och jag tyckte synd om honom när det hände. Jag bad om ursäkt direkt för det var verkligen inte min mening att det skulle bli på det där viset.

Kanada lirar i samma grupp som Sverige, men när det kommer till hans svenska motståndare så låter Celebrini inte så vidare påläst.

– Jag har inte så bra koll på Sverige om jag ska vara ärlig. Jag känner igen några spelare och jag vet att det finns talang i laget, det är ett ganska bra lag.

Ser du dem som er främsta motståndare i gruppspelet?

– Jag vet inte, alla lag kommer att göra sitt bästa mot oss och vi tar det som det kommer.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)