HockeyNews
PLUS

Ännu en Luleåprofil lämnar klubben – byter yrke

(17574) Karl Fabricius
Bildbyrån

Publicerad: 14 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Karl Fabricius har nyligen återvänt till Luleå för ett jobb som utvecklingschef för juniorer och ungdom.

Men han kommer att lämna klubben för ett erbjudande som lockar ännu mer.

41-årige Karl Fabricius är en av Luleå Hockeys stora med 16 SHL-säsonger som spelare för klubben. Han gjorde sin sista match för Luleå i SHL för snart tre år sedan.

När klubben gjorde om i organisationen förra säsongen återvände Fabricius till Luleå och blev utvecklingschef för junior och ungdom.

Men nu väntar en ny karriär – utanför ishockeyn.

Luleå och Fabricius berättar att de kommer att gå skilda vägar. Luleås trotjänare har blivit erbjuden ett jobb inom bankvärlden.

– Till att börja med så är det jättetråkigt för oss i Luleå Hockey att vi kommer tappa ”Fabbe” efter säsongen. Det har varit fantastiskt roligt att jobba med honom och han har gjort ett väldigt bra jobb i sin roll som utvecklingschef på juniorsidan, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Fabricius val innebär att klubben letar efter en ersättare. ”Skuggan”

– Samtidigt får vi ha förståelse för att han nu fått en ny karriärmöjlighet som han känner att han inte kunnat tacka nej till och önskar honom stort lycka till med framtiden. Och vi kommer garanterat fortsätta hålla kontakten även framöver.

LÄS MERFörra Luleå-stjärnan slutar – och skiftar bransch

Karl Fabricius har trivts med sitt jobb i Luleå – men hockey är inte allt.

– Jag har efter noggrant övervägande kunnat konstatera att jag nu fått en möjlighet som är alldeles för bra för att tacka nej till. Det är en unik tjänst där jag kommer kunna kombinera min utbildning inom ekonomi- och försäkringsområdet med mina erfarenheter inom hockeyn, säger Fabricus till Luleås hemsida.

Även en annan före detta stjärspelare i Luleå, Johan Harju, har tagit steget vidare till bankvärlden efter hockeykarriären. Harju har sedan oktober förra året bytt målskytte mot att utbilda sig inom bankväsendet för att jobba med bolån.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)