HockeyNews
PLUS

Panelen: Det är inte enbart "Nubbens" fel

Skellefteå

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Kent "Nubben" Norberg har gjott sitt i HV71 och lämnar klubben i förtid. Är det rätt av HV71 att göra sig av med honom?
Hockeynews panel med Mattias Persson, Mattias Ek och Henrik Sjöberg ger sin syn i frågan.

Är det rätt av HV71 att göra sig av med "Nubben" – och vilken väg borde klubben ta nu?

**Mattias Ek, reporter & krönikör **

– Efter två väldigt röriga säsonger är det inte svårt att förstå varför klubben har kommit fram till det här beslutet. Det gick dessutom från dåligt 2023 till ännu sämre 2024 och Norberg får ta sin del av ansvaret.
– Men det är också otroligt viktigt att HV har gjort en korrekt analys av läget för att ge nästa person tydligare och bättre förutsättningar. Den nya modellen med en general manager och en operativt skicklig assistent borde vara en modell som är bättre anpassad för en SHL-klubb som HV71 med ambitionen att vara ett topplag. Och inte ett bottenlag.

Mattias Persson, reporter

– Kontinuitet och HV71 är inte två ord som rimmar med varandra, men jag tror det här är ofrånkomligt med tanke på den kritik och avgångskrav som riktats mot honom. Det är inte enbart "Nubbens" fel att HV71 hamnade i kval, men visst går det att ifrågasätta lagbygget och många av hans värvningar. Det viktigaste för HV71 blir nu att rekrytera en GM/sportchef och stå fast vid det även om det börjar blåsa. HV71 har grymt fina förutsättningar att bli ett topplag igen både ekonomiskt och organisatoriskt, men då gäller det att rekrytera rätt på de viktiga posterna framöver. För nu har man inte råd med fler snedsteg.

Henrik Sjöberg, chefredaktör

– Det känns helt självklart att "Nubben" får lämna HV71 och lägga det kapitlet bakom sig och HV71 kan blicka framåt och göra ett nytt försök att hitta lite stabilitet i ledarrollerna. Jag tror mycket på Anton Blomqvist, han kommer in med sina åsikter och kan stå på sig i en klubb där jag gissar att många är duktiga på att lägga sig i fel saker. Blir det Chris Abbott som sportchef eller GM så känns han och Blomqvist som en duo som säkert kan komma väldigt bra överens med varandra och framför allt stå på sig och inte låta fel personer lägga sig i.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!