HockeyNews
PLUS

SHL-spelarnas kritik mot Luleå – svaret: "Gnälla"

(32224) Erik Gustafsson
Bildbyrån

Publicerad: 18 februari 2024

FacebookXWhatsApp

SHL-spelarna har fällt sin dom, i Sportbladets stora enkät – och många är kritiska till Luleå.

147 spelare har uttalat sina åsikter i den stora SHL-enkäten som innehåller en lång rad frågor – och svar – om vilka som vinner SM-guld, vilka som åker ur och hur seriesystemet ser ut. 

Norrlagen sticker ut i en kategori: vilket lag som spelar fulast! 

1. Luleå: 31,3 procent. 2. Skellefteå: 25,9 procent.  


Långt före övriga. 

Erik Gustafsson, lagkaptenen i Luleå, tror att de beror på att hans lag är jobbigt att möta. 

– Då vill man hitta nåt att gnälla på, säger han till Sportbladet. 

– Jag tycker inte att något lag i SHL spelar fulare än något annat. Vi spelar hårt och tufft och det är jobbigt att skapa målchanser mot oss. Det sammanfattas med att man spelar fult, men som du säger ligger vi inte så högt i utvisningsligan. Ett tag låg vi längst ner. Så jag tror att det är något man har fått för sig, sen sitter det kvar och så går snacket. Jag gillar tuffare tag och när det smäller lite, men tycker att ligan är rätt snäll överlag, säger Gustafsson till Sportbladet. 

Jonathan Pudas i Skellefteå är mer förstående: 

– Med så många avstängningar vi haft (nio, överlägset flest i SHL) kan jag inte säga emot. Vi är inte vana att toppa den listan, men det är bra att folk tycker vi är fula att möta. Det vore sämre om de tyckte att vi var ligans snällaste lag, säger Pudas till Sportbladet. 

På frågan vilket lag du helst inte skulle spela för, finns Luleå med som tvåa med 19,7 procent av spelarna. Där är dock bottenlaget Oskarshamn etta med 37,4 procent. 

– Det beror på arenafrågan, helt klart. Martin Filander har blivit utsedd till årets coach två år i rad. Att de vill spela och utvecklas under tränarnas ledning tror jag. Det är helt klart arenan som ligger bakom det, säger sportchefen Thomas Fröberg. 

Vilket också bekräftas av svaren på frågan vilket lag som har sämsta arenan 1. Oskarshamn: 79,6 procent. 2. Timrå: 13,0 procent 

Det lag spelarna helst vill spela för: Färjestad.

Här  finns hela stora enkäten i Sportbladet med alla, och fullständiga, kategorier!


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!