HockeyNews
PLUS

"För tuffa straff", sa Luleå – här är domen

(32221) Gallo
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå drog på sig 42 utvisningsminuter i går. Assisterande tränaren Henrik Stridh tyckte att laget straffades för hårt. Men nu kommer anmälningar mot klubben i norr. Och straffen. Oliver Eklind får två matcher. Isac Hedqvist fåt tre matcher.

ANNONS

Luleås Isac Hedqvist klarade sig utan straff på isen – men anmäldes:

“Efter 13.44 av den andra perioden så sker det en Checking to the Head av Luleåspelaren Nr 6 Isac Hedqvist. Spelet är i Linköpings försvarszon och en Linköpingspelare följer en Luleåspelare som för pucken runt i zon. Hedqvist åker in framför Linköpingspelaren, förflyttar sig lite åt vänster, reser upp axeln och träffar Linköpingspelaren i huvudet”. 

William Worge Kreü efterlyste i går kväll agerande på isen.

– Den tar ju rätt i huvudet och jag blir halvgroggy för stunden. Sen fick jag sitta och känna efter i några minuter och då kändes det ändå bättre och bättre, men jag tycker definitivt att det borde ha blivit en femma. Domarna säger att han inte gjorde det med mening, men när jag kollade på jumbotronen tyckte jag att han såg mig hela vägen och försökte sätta in en screen som träffade rätt i huvudet. Så jag blir inte förvånad om han blir avstängd, sa han till NSD . 

Straffet: Tre matcher.

Luleås assisterande tränare, Henrik Stridh, tyckte, enligt NSD, att Luleå straffades för hårt. 

– Man får inte säga att någon är dålig, men de är obra, de som hade färgglada tröjor på sig i dag. Vi hade åtminstone tre höga klubbor som de inte så. Vi drog på oss klantiga utvisningar, men vi fick absolut ingenting med oss heller. Sen är några av utvisningarna vi får utvisningar, men med för tuffa straff. Man måste också kunna ta emot en tackling och vara beredd på att det kommer spelare som vill tackla. 

Även Luleås Oscar Eklind anmäldes:

“När det återstår 1.44 av andra perioden så tacklar Luleåspelaren Nr 43 Oscar Eklind Linköpingspelaren Nr 22 Vilmos Gallo i ryggen. Pucken är i Linköpings försvarszon och två spelare slår ihop om pucken som åker upp i luften. Gallo tar ned pucken med handen när Eklind kommer med fart bakifrån och ser siffrorna på Gallo hela tiden. Eklind släpper klubban med ena handen och har klubban rakt upp i luften vilket indikerar att han inte vill spela på pucken. Gallo kastas in i sargen utan att kunna försvara sig”.

Straffet: Två matcher.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews 

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln