HockeyNews
PLUS

Nykomlingens drömstart – chockade Nybro

vimmerby
Foto: Tv4 & Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:01

FacebookXWhatsApp

Vimmerby vände den historiska premiären mot Nybro i den tredje perioden och ordnade fram straffar. Där blev profilen Jakob Karlsson stor hjälte.
Det var nykomlingens första allsvenska seger någonsin.
– Det var bara att ta fram den gamla patenterade, säger Jakob Karlsson till TV4.

ANNONS

Bottenlagstippade av alla – men i den Hockeyallsvenska premiären mot Nybro chockade nykomlingen Vimmerby i smålandsderbyt.

Det var hemmalaget som öppnade matchen bäst och via stolproteln kunde Oskar Hassel skicka in 1–0 för Vimmerby. Nybro skulle dock resa sig och efter mål av Kalle Holm och Marcus Bergman var gästerna i förarsätet.

Men två tidiga mål i den tredje perioden av Vimmerby återställde ordningen. Det dröjde dock bara lite mer än en minut innan Alex Ciernik hade petat dit 3–3.

Matchen gick till straffar och där tog nykomlingen sin första allsvenska seger någonsin, efter att Jakob Karlsson satt dit avgörandet.

– Det var första straffen på tio år, så jag blev chockad att jag skulle lägga. Det var bara att ta fram den gamla patenterade, ett dragskott i krysset från 83(1983), sa matchhjälten Jakob Karlsson till TV4.

Nybros Emil Forslund var hyfsat tillfreds med insatsen trots förlusten.

– I sin helhet tycker jag vi gör en helt okej match, men det är mycket som måste upp. Det är vi som ger dem chanserna snarare än att de skapar dem, säger Emil Forslund till TV4.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln