Björklöven i ledning – efter jätteblunder

Publicerad: Idag 19:37

VIK:s Rasmus Korhonen fick en minst sagt jobbig start på sin sejour i Västerås.
Finländaren stod för en riktig blunder – vilket föranledde 1–0 för Björklöven.

ANNONS

Västerås nye målvakt Rasmus Korhonen har blivit hyllad efter försäsongen, men i den allsvenska premiären mot Björklöven fick den finske målvakten en minst sagt tuff start.

Efter elva minuters spel gick Korhonen ut bakom för att ta emot en rensning från Björklöven, men efter kommunikationsproblem med backarna kunde Maxime Fortier sno åt sig pucken servera Erik Andersson som kunde raka 1–0 i det öppna målet i boxplay.

– Man ställer till det och Björklöven gör mål i numerärt underläge efter 11 sekunder. Det är en miserabel inledning på det där powerplayet, utbrister TV4:s kommentator Pelle Bäckman.

Kort senare kom även 2–0 för hemmalaget sedan stjärnförvärvet Marcus "Lilliz" Nilsson serverat Joel Mustonen som enkelt kunde lägga in pucken bakom Korhonen.

– Det känns att det är starten på serien, det är lite ringrostigt. Men kul att vara i gång, jag tycker vi gör en helt okej första period, säger Marcus Nilsson till TV4.

Gustav Possler satte 3–0 för Björklöven i inledningen på mittenakten. Kort senare skulle gästerna dock svara i powerplay. Nyförvärvet Jacob Hayhurst tog tillvara på en retur och satte dit reduceringen.

Knappa minuten senare serverade Marcus "Lilliz" Nilsson backen Linus Cronholm som drog till direkt och satte 4–1. Punktering av matchen? Nej, knappast. Två minuter senare replikerade Västerås på nytt sedan Gabriel Kangas tryckt in 4–2.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.