HockeyNews
PLUS

Krüger om alla missarna – och fullträffen

Marcus Krüger
Foto: Suvad Mrkonjic
ANNONS

Publicerad: Igår 23:13

FacebookXWhatsApp

Marcus Krüger hade inte sin bästa kväll på jobbet.
Men när han till sist fick chansen att skjuta en straff så avgjorde han för Djurgården.
– Nae, det är Viktor (Andrén) som gör sista räddningen. Men skönt att vi vann som sagt, säger Krüger ödmjukt efter 5–4-vinsten i Oskarshamn.

ANNONS

Djurgården fick med sig två poäng hem från Oskarshamn efter en svängig och väldigt underhållande målfest inför ett fullsatt Be-Ge Hockey Center med 3 275 åskådare på läktarna.
Men för Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger var det knepigt att analysera tillställningen.
– Vad ska man säga? Jag vet inte om det finns nånting som heter typisk förstamatch, men det kändes som det ändå. Det hände mycket i första (perioden). Det är mål, det är matchstraff, det är utvisningar, det är misstag. Det går ganska fort och det blir ganska ofta fel. Det är inte de lättaste matcherna att spela strukturmässigt. Vi är glada med att komma härifrån med två poäng och segern, säger Krüger.

Sekretariatet behöll Weigels klubba

I tredje perioden blev det upprört i Djurgårdslägret när Fredric Weigel inte fick tillbaka sin klubba efter att ha blivit av med den på isen.
– Man förstår domarna att de vill få igång spelet. Jag såg faktiskt inte vad som hände, om deras (IKO:s) sekretariat hade klubban och hade kunnat påpeka lite snabbare att han skulle ha tillbaka den. Ingen jättestor grej. Det tråkiga var att det blev mål precis efter. Jag tror aldrig jag har sett det, att de vägrar ge tillbaka den, säger Krüger förvånat.
Den 34-årige Djurgårdskaptenen har gjort sig känd som en av de bästa tekarna och därför var det förvånande att se den skicklige centern förlora så många nedsläpp. Efter två perioder hade han vunnit två av 15 tekningar, ofta mot Erik Bradford och Nolan Walker.

ANNONS

Krügers ovanliga tekningsförlust: 7–15

Men Krüger tog följande fråga som den erfarna hockeyspelare han är.

Det är inte ofta du förlorar så många tekningar?
– Nej, det var inget bra idag

Får man påpeka det…?
– Ja, det får man definitivt göra.

Var det för att det är början på säsongen?
– Nej, det skulle jag inte skylla på det. Ibland är det så med tajmingen. Då får man kämpa istället.

Kimby rådvill

Till slut vann Krüger sju av 22 tekningar, bara 31,82 procent. Normalt hade han vunnit dubbelt så många puckar. Djurgårdstränaren Robert Kimby visste inte riktigt vad han skulle ta sig till.
– Vi har ju starka tekare men uppenbarligen har de sjukt mycket starkare tekare. Jag kollade både i första och andra och vi ligger långt långt efter. Nånstans sätter det tonen och de får börja med puck hela tiden. Vi åker härifrån, en tuff bortamatch, med två poäng och lär oss att vinna när man inte har, jag säger inte att vi inte har en bra dag, men vi tappar två där i slutet och orkar ändå hålla i det, säger Kimby.
Marcus Krüger medger att Oskarshamns nordamerikanska toppcentrar Erik Bradford och Nolan Walker är bra.
– Ja, definitivt. Jag tycker att jag ska vara bättre där. Det är inget snack. Matchen gick till straffavgörande och när den 23:e straffen skulle slås fick Marcus Krüger chansen.
– Det var många straffomgångar. Jag vet inte det gick tio omgångar.

Tolv!
– Ja, det är 24 straffar.

Hoppades få ta en straff

Hann du bli kall på bänken?
– Jag levde på hoppet att kanske få komma in. Jag trodde väl inte att det skulle bli nånting, men ja. Man tackar aldrig nej till en straff.
Puckarna hoppade för straffskyttarna.

Så hur var isen?
– Det var inte jättebra. Det såg man på de andra straffarna. Men som sagt, lika för bägge lagen. Skönt att vinna och Viktor gör en grym match. Det är andra som gör bra matcher.
Krüger delar ut beröm till comebackande Dick Axelsson och kedjekamraten David Blomgren som gjorde var sitt mål.
– Dick såg pigg ut. ”Blomman” också. Det finns mycket att ta med sig. En annan kunde definitivt spela bättre och kommer att göra det också. Vi jobbar på.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln