HockeyNews
PLUS

Delade meningar om DIF:s matchstraff

Daniel Brodin Robert Kimby Björn Karlsson
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Igår 21:57

FacebookXWhatsApp

Djurgårdsforwarden Daniel Brodin fick matchstraff i premiärvinsten borta mot Oskarshamn.
Efteråt hade tränarna delade meningar om smällen i den första perioden.

ANNONS

Djurgården hamnade i underläge efter det att powerforwarden Daniel Brodin dragit på sig ett matchstraff för charging efter 19.43 i den första perioden. Zion Nybeck sköt 2–1 för Oskarshamn med två sekunder kvar av perioden.
Att Brodin fick matchstraff för tacklingen på Oskarshamns Gustaf Westlund tyckte IKO:s tränare Björn Karlsson var en korrekt bedömning.
– Jag tycker att det är blindside och att han är ganska sen, säger Karlsson.

Kimby höll inte med

Djurgårdens huvudtränaren Robert Kimby hade delvis en annan syn på saken.
– De säger att den tar i huvudet. Jag tycker att det är svårt att se. Jag har inte sett några bilder efter. Samtidigt tycker jag att det är en speciell situation. Han (Westlund) är ganska låg. Jag vill inte att det ska ta nån så. Han kanske kommer lite blindside. Jag vet inte. Jag tycker att det är på håret, säger Kimby.
Gustaf Westlund bröt matchen efter tacklingen från Brodin.

När Robert Kimby utvecklar sitt resonemang för Hockeynews efter presskonferensen i Be-Ge Hockey Center hänvisar Robert Kimby också till en tackling bara sekunderna före i samma byte. Då får Djurgårdsforwarden David Blomgren en tackling som ser tuff ut.

"Ganska lika"

– De säger att de tycker den vi åker på är lite mer blindside. Ska man ta den så är de nånstans ganska lika. Men det är de som bedömer. Jag tycker att vi hanterar det även om de får göra ett mål i slutet. Vi kommer ut och får energi av det i andra perioden. Men man vill inte hamna i den situationen, säger Kimby till Hockeynews.
Han var förhållandevis nöjd med att Djurgården kunde knipa två poäng i det som var hans debut som coach för Stockholmsklubben. Djurgården hade en 4–2-ledning efter två perioder, men Oskarshamn forcerade och tog en poäng.
– Efter två perioder har vi känslan av att det är en tajt tillställning. I tredje perioden tycker jag vi är för passiva. Vi vill komma upp högre så klart. Vi vill kontrollera det bättre. De får skölja över oss ganska många gånger. Tuff bortamatch men att få två poäng är nånstans det det handlar om, säger Robert Kimby.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln