HockeyNews
PLUS

Örebro sparkar VD:n: "Förändring nödvändig"

(13671) Mikael Johansson/Örebro Hockey
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro sparkar sin VD.

ANNONS

Mikael Johansson får lämna sitt uppdrag efter en turbulent vinter.

Örebro började med att göra sin tränare Niklas Eriksson till sportchef, tog in Johan Hedberg som tränare – för att sedan byta ut Hedberg mot Niklas Eriksson.

Flera spelare lämnade in en stämningsansökan mot klubben i tvist om hur lön ska beräknas mot pensionsavsättningar innan parterna enades efter medieuppmärksamhet.

Styrelseordföranden Ulf Rohlén:

… Mikael har under sina 7 år som VD tagit Örebro Hockey från ett sportsligt och ekonomisk utsatt läge till en klubb med sportslig etablering i Sverige och en stabilare ekonomi. Mikael har under sina år skapat förutsättningar för klubbens tillväxt och stabilitet. Nu känner vi dock att en förändring är nödvändig. Orsaken är brister i kommunikation mellan styrelse och VD som lett till att förtroendet inte är starkt nog mellan parterna för att fortsätta utveckla och leva upp till klubbens vision och mål. Vi tackar Mikael för sitt starka engagemang som VD på Örebro Hockey.

Mikael Johansson själv:


ANNONS

– Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt att jag inte kommer att vara en del av Örebro Hockey i framtiden. Jag kommer vara stolt över vad vi tillsammans med alla partners, supportrar, funktionärer, aktieägare, spelare, ledare och medarbetare har åstadkommit på alla områden där vi verkar i samhället. Jag vill från min sida rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till våra framgångar och jag önskar klubben lycka till, säger Mikael Johansson. 

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln