HockeyNews
PLUS

AIK-backen om ryktena: "Tingsryd sa nej"

Åkerström puff
Foto: Andreas Hanson / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:28

FacebookXWhatsApp

Simon Åkerström var en jagad man i februari. Men den offensive backen stoppades av Tingsryd från en övergång, berättar han nu i efterhand.
– De gjorde vad de kände var rätt antar jag. Sen i efterhand så hade de ju lite strul med pengar så de hade ju kunnat få in lite där, säger 29-åringen, som valde bort ett antal SHL-erbjudanden för en stor roll i AIK.

ANNONS

AIK har haft en del småskador och skavanker under försäsongen. När laget möter Södertälje i fredagens seriepremiär kommer fyra spelare att saknas: Eric Norin, Daniel Muzito-Bagenda, Daniel Ljungman samt Scott Pooley, som ännu inte anslutit till laget.

Men för Simon Åkerström har det varit en problemfri försäsong. Nyförvärvet från Tingsryd, som varit en jagad man det senaste halvåret, är redo att styra AIK:s powerplay-uppställning från blålinjen.
– Jag har kommit in jättebra i laget. Jag trivs bra i lägenheten jag har fått och i Stockholm, laget är grymt så jag har inget att klara på. Jag får verkligen spela mitt spel.
29-åringen har varit med länge. Drygt 300 matcher och 120 poäng i Hockeyallsvenskan, och senaste säsongen hade han sin bästa poängmässigt, då han gjorde 32 för Tingsryd.

ANNONS

SHL-chansen inte tillräcklig

Det gjorde honom till intressant för större klubbar och den storväxte backen var omtalad kring övergångsfönstrets stängning i februari.
Det var snack både om SHL och toppklubbar i HA, men någon övergång blev det aldrig.
– Det var mest intresse vid deadline. Då var det egentligen bara Tingsryd som sa nej. Och liksom… Så är det väl. Jag spelade för dem, de gjorde vad de kände var rätt antar jag. Sen i efterhand så hade de ju lite strul med pengar så de hade ju kunnat få in lite där. Men det blev som det blev, säger han.

Under sommaren var intresset inte riktigt lika hett.
– Jag hade en del intresse. Jag valde att vänta länge på rätt chans, hade en dialog med några SHL-lag men i fanns inte chansen riktigt där. Då blickade jag mot AIK.

Hellre stor roll i AIK än åttonde back i SHL?
– Jo visst, lite så. Sen såklart förväntar jag mig inte att komma in och vara en topp två-back i SHL. Men jag förväntade mig att, om jag skulle hoppa på det tåget, att få en chans i alla fall och verkligen visa att jag kan spela. Men i slutändan kändes det inte rätt.

Men AIK ser han ändå som ett steg uppåt i utvecklingen.
– När siktet blev på att fortsätta i Hockeyallsvenskan så ville jag komma till en klubb som har ambitioner. En större klubb. AIK var väldigt heta direkt och gillade mitt spel. Jag visste att jag skulle få chansen att spela mitt spel. Sen såklart, som alltid så gäller det att ta chansen. Det gäller att leverera.

"Syns mer i Stockholm"

SHL-drömmen har han kvar, såklart.
– Jag resonerar så att komma till en klubb som AIK, försöka göra en lika bra säsong och även lite bättre, det är såklart att man syns lite mer i en klubb som AIK än Tingsryd och får lite mer ögon på sig här i Stockholm. Sen om vi inte går upp med AIK kanske man kan ta klivet själv.

På försäsongen har han spelat mest i backpar med Alfred Barklund, men i seriepremiären kan det bli Hampus Falk. En klassisk uppsättning med en offensiv och en defensiv back. Och förstås, powerplay. Åkerström styr lagets första PP med Gerry Fitzgerald, Oscar Nord, Jord Bellerive och Oscar Tärnström.
Ett PP som gått bra på försäsongen. När AIK slog Södertälje på försäsongen gjorde man två, exempelvis.
– PP känns bra, men nu på försäsongen så har det varit lite folk borta som har gjort att vi inte riktigt har kunnat träna in formationen som vi vill. Vi har skickliga spelare i PP, så det gäller bara att ha attackmentalitet när man får chansen, och hänga dit dem.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln