HockeyNews
PLUS

Därför gillar Krüger nya DIF-coachen Kimby

Krüger Kimby
Foto: Bildbyrån / Sven Lindwall
ANNONS

Publicerad: Idag 14:09

FacebookXWhatsApp

Ny huvudcoach. Nytt ledarskap. Och ett lite nytt sätt att spela för Djurgården. Lagkaptenen Marcus Krüger, 34, gillar det.
– Han har lovat att det ska vara bra här i mars april. Vi tror på det stenhårt, säger Krüger till Hockeynews.

ANNONS

Äntligen premiär i Hockeyallsvenskan. Och med den nya säsongen kommer det en ny huvudcoach att lära känna.
För den dubble Stanley Cup-vinnaren Marcus Krüger var Joakim Fagervall huvudtränare då Krüger återvände till Djurgården 2022. Men den 28 november för snart två år sedan fick Fagervall sparken av Djurgården. In kom den tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Men redan den 6 november förra hösten fick ”Garpen” sparken. Då tog Michael Holmqvist över och ledde laget resten av säsongen.

Det nya med Kimby

Så inför den tredje premiären i följd är det en ny huvudtränare i Djurgården. Och det är annorlunda med Robert Kimby än med Johan Garpenlöv.
– Ja, definitivt. Sättet vi spelar på. Hur vi spelar i egen zon och hur vi kommer ur egen zon. Allting sånt är nytt tror jag för många, säger Krüger till Hockeynews.
Det har gått lite upp och ner för Djurgården på försäsongen vilket har lett till tre segrar och fyra förluster.
– Det finns saker att gnugga på, saker vi kan göra bättre. Men det har inte jättemycket med systemet att göra. Spelet runt målen, närkamperna, det får man inte glömma bort heller. Det är inte bara X och O och rita på tavlan. Det är fortfarande hockey och hårt jobb, betonar Krüger.

ANNONS

Stark tro på sitt sätt att spela

Djurgårdens lagkapten har haft många olika sorters coacher i sin karriär och 40-årige Kimby har sina nyanser i spelet och i ledarskapet.
– Det är kul med Kimbys sätt att spela. Han kommer in och han har en stark tro på sitt sätt att spela. Samtidigt som han ändå vill höra med gruppen vad den tycker. Jag tror inte alltid att det är förutbestämt hur det kommer bli utan det är en process som fortgår.
Krüger tillägger:
– Det tycker jag är bra. Då måste man vara på tå.

Så vad är specifikt för Kimbys sätt?
– Först och främst att han vill ha ett bra passningsspel. Vi passar ganska mycket och han tror på att om vi gör det mycket på träning så kommer det att bli bra på match.

Nyheter för Krüger

Marcus Krüger har behövt ställa om lite i sitt spel.
– För mig är det lite nytt också. Det är kul. Han har lovat att det ska vara bra här i mars april. Vi tror på det stenhårt. Forsätter att gnugga stenhårt på det. Samtidigt finns det en massa andra grejer. Vi vill ha in lite mer folk framför mål.
Krüger leder en kedja med poängmaskinen Tyler Kelleher och mångsidige David Blomgren.
– Jag tycker att han (Krüger) har bidragit jäkligt mycket till att vi har fått många chanser i den linan. Det är mycket att han driver mot mål, han öppnar ytor åt andra. Vi vill fortfarande att han ska göra grejer och spela sitt spel, men jag tycker också att det jobbet han gör leder till att den kedjan funkar jäkligt bra som helhet, säger Robert Kimby.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln