HockeyNews
PLUS

Grinigt – då blir DIF:s gubbar ännu bättre

Kelleher Weigel Axelsson
Foto: Sven Lindwall / Bildbyrån / Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 11:32

FacebookXWhatsApp

För Dick Axelsson och Fredric Weigel blir det comeback i Djurgården.
För nye djurgårdaren Tyler Kelleher blir det en återkomst till Oskarshamn.
Djurgårdsstjärnorna förväntar sig en het fredag.
– Man har ju varit där. Det är stökigt och bökigt ovanför båsen. Men det är kul, säger Axelsson till Hockeynews.

ANNONS

För den 29-årige amerikanen Tyler Kelleher började hockeyäventyret i Sverige i Oskarshamn 2019. Det blev två säsonger i den småländska klubben i SHL.
Därefter har Kelleher bland annat varit med om att spela upp både HV71 och Brynäs i SHL. För Hockeynews har han berättat att han sedan han kom till Sverige velat spela för Djurgården.
Ikväll gör han debut på riktigt efter sju träningsmatcher där han gjorde tre mål och fyra assist och blev poängbäst i sitt nya lag.
– Ja, det var bra, men jag tror inte att det spelar nån roll ärligt talat. Det ska bli väldigt roligt att de riktiga matcherna börjar och där vi spelar om något som betyder något, säger Kelleher till Hockeynews.

Kelleher tillbaka i Be-Ge Hockey Center

Han ser fram emot att det blir en premiär och debut i just Oskarshamn.
– Ja, helt klart. Jag tillbringade två år där och jag är exalterad att åka dit och spela mot dem. Jag har inte varit där på ett bra tag.

Vad förväntar du dig av matchen?
– Jag förväntar mig en riktigt tuff match, helt klart. Jag vet hur det är där i den rinken och vet att de kommer att ge allt. Det är garanterat. Så vi behöver vara redo för det. Det blir svårt att spela mot dem så vi måste vara redo och matcha det.

ANNONS

Axelssons comeback i DIF

För Dick Axelsson blir det första riktiga matchen i Djurgården sedan raset ur SHL 2022. Förra säsongen spelade han inte ishockey och hade lagt av.
Men efter mycket träning står han redo för en ny comeback och den sista träningsveckan har flutit på enligt plan.
– Vi har tränat på mycket bra saker och gjort oss förberedda på det som komma skall. Och så en jävla go bussresa ner och en väldigt rolig premiär, säger Axelsson till Hockeynews och ler.
Djurgårdens powerplay har inte varit fläckfritt under försäsongen, men det har likväl gett en del mål och Axelsson och Linus Klasen är kreatörer i samma enhet.

"Ska gasa ännu mer"

– Nu skiter vi lite i det som har varit. Nu ska vi gasa ännu mer. Ännu snabbare på alla sätt och vis och trycka dit puckjäveln. Stenhårda slagskott är melodin. Det är det vi kommer att göra, säger Axelsson.
Han har spelat i Be-Ge Hockey Center förut och vet att det kan bli ”stökigt och bökigt ovanför båsen”.
– Det är premiär och vad kallar de det? Superfredag. Det är bara att gasa och vara redo när pucken släpps klockan 19 höll jag på att säga, men 18 är det.
För Fredric Weigel, 32, blir det också comeback. Han har inte spelat i Djurgården på elva år. Weigel är center i kedjan med Axelsson, 37, och Klasen, 38.

ANNONS

Weigels första i DIF sedan 2013

– Det är kul. Gubbig lina. Äldsta linan borde vi vara i hela serien. Nej, men det är skitkul. Vi har hängt ganska mycket, pratat mycket utanför isen och på isen. Jag tycker att vi har hittat bättre och bättre kemi och man finner varandra mer och mer ute på isen. Jag tycker att vi har sett jäkligt bra ut den här sista träningsveckan. Innan det hade vi väl två matcher ihop och var lite sisådär kanske. Men jag tycker att vi har varit bra den här veckan, säger Fredric Weigel till Hockeynews.
Han betonar att det blir viktigt att hålla sig kylig. Så gott det går i alla fall.
– Alla kommer att komma ut taggade i en premiär. Det kommer nog att gå ganska fort där ute, så ha lite tålamod, växa in i matchen mer och mer. De kommer nog att vilja komma ut och köra på sin hemmaplan. Så ha lite tålamod och inte stressa om de får några långa anfall i början.
Att Djurgården skulle vara lättirriterat – på vissa håll gubbgrinigt – är ingen nackdel, menar Weigel som välkomnar lite tjafs på isen.
– Det tror jag säkert att alla kommer att försöka med. Men jag tror att alla vi tre blir nog bara bättre hockeyspelare om vi får lite tjafs emot oss. Så jag hade nog undvikit det om jag hade varit motståndare, säger Weigel.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln