HockeyNews
PLUS

Lindbom spelklar – släpper FBK Brattström?

(32039) Lindbom Brattström
Bildbyrån

Publicerad: 11 februari 2024

FacebookXWhatsApp
KARLSTAD. Färjestads målvaktskaos är på väg att lugna ner sig efter skadorna på Max Lagacé och Carl Lindbom. Då är istället frågan om Victor Brattström blir kvar i Karlstadsklubben.
– Det viktigaste är att vi har täckning och är rustade för att gå hela vägen, säger sportdirektören Rickard Wallin till Hockeynews.

Det var i mellandagarna som först Max Lagacé och bara dagarna senare Carl Lindbom blev skadade. Färjestad hade då endast juniorer att tillgå och lånade i tur och ordning in både Tobias Normann från AIK och efter JVM också Melker Thelin från Björklöven.

Därefter värvades mer etablerade Victor Brattström som blivit utkonkurrerad i HV71.

Sedan en tid tillbaka har Max Lagacé återvänt till spel i SHL och lagom till omstarten av SHL är även Carl Lindbom redo för spel.

– Han är klar. Han är uttagningsbar, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin till Hockeynews.

Under målvaktskaoset tappade Färjestad sin serieledning i SHL. Det har tagit över sex veckor att få tillbaka både Lagacé och Lindbom.

Carl Lindbom fick en superstart i Färjestad i SHL efter flytten från Djurgården i Hockeyallsvenskan och redan i november blev det Tre Kronor-debut. Nu är Lindbom alltså spelklar.

– Det var ju ett tag, så klart. De sista veckorna har det gått framåt men ändå att vi har haft möjlighet att låta honom bli hundra procent istället för att chansa att kasta in honom. Det är ju rätt väg att gå men det är lätt både för spelare och lag att trycka på för tidigt, säger Rickard Wallin.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Färjestads sportdirektör medger att det har varit en skakig tid.

– Det är inte så att vi kan skylla på målvaktsspelet, men det blir ju rörigt när man byter personal. Det blir alltid en ny rollsökningsfas. Det lugnade ner sig när vi fick in Brattström, att vi vet att vi har en målvakt som kommer att vara här och spela. Och han gjorde det bra för oss, framför allt inledningsvis var han superbra och gav oss chansen att vinna.

LÄS MERFärjestadskaptenen klev av – men kom tillbaka

Wallin fortsätter:

– När han kom in, så var det väl inte negativt för läkningsprocessen heller hos både Max och Carl att de kände att de kunde koncentrera sig på det de kunde göra sig för att bli friska.

Victor Brattström har skrivit kontrakt med Färjestad säsongen ut. Men med Lagacé och Lindbom tillbaka riskerar han att bli utan speltid.

Ska ni behålla Brattström och ha tre målvakter?

– Det får du se…

Något på gång där?

– Nej, alltså. Vi har en bra dialog med Victor och med alla målvakter om situationen som har uppstått. Det får spela ut sig.

Den 15 februari, alltså om fyra dagar, måste alla beslut runt Brattströms fortsatta säsong vara fattade.

– Det viktigaste är att vi har täckning och är rustade för att gå hela vägen. Han har visat att han är en duktig målvakt, Victor, och där är vi.

Frågan är om Brattström blir kvar i Färjestad.

– Samtidigt tror jag att han inte känner att han behöver hoppa på något bara för att. Han har kommit in här och tränar bra och tar kliv i sin utveckling även fast situationen är som den är just nu. Vi får se. Det kan ju gå fort, säger Rickard Wallin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!