HockeyNews
PLUS

"Ostens" ord om Luleå: "Inte någon messias utifrån"

(31549) Lars Bergström
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 21 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Luleås mångårige tränare och sportchef Lars “Osten” Bergström uttalar sig nu om den skakiga säsongen.  Han efterlyser inte “någon messias utifrån” men tror “krävs en viss bredd för att kunna gå långt i slutspelet”.


ANNONS

Lars “Osten” Bergström har även tränat Malmö och passade på att se lagen mötas i helgen – då Percy Nilsson lånat ut sin loge. 

På frågan om Luleå har avvärjt krisen, svarar han NSD:

– Jag vet inte om jag skulle kalla det en kris. De har ju ändå legat sjua eller åtta nästan hela tiden, så jag tycker det är att ta i, men om det hade gått dåligt för dem i de här matcherna så skulle det kanske varit lite svettigt nu. Fast nu har de vittring på en plats högre upp i tabellen och förhoppningsvis kan de följa upp de här segrarna på hemmaplan. 

Angående jakten på nyförvärv har “Osten” onekligen stor erfarenhet som tränare och sportchef. 

– Jag tror inte på att ropa på någon Messias utifrån, säger han till NSD 

Luleå är just nu sjua i tabellen med 55 poäng. 

– Om var och en av spelarna agerar proffsigt, och levererar det som kan förväntas, så kommer det att räcka långt. Fast det är klart. Framöver kommer det att vara matcher tisdag, torsdag och lördag för dem, och det krävs en viss bredd för att kunna gå långt i slutspelet. Problemet är att det finns inte så många tillgängliga spelare och de är inte direkt ensamma om att leta efter förstärkningar, säger “Osten” till NSD.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln