HockeyNews
PLUS

Förbundet om beslutet: "Rätt väg att gå"

(30213) Peter Onstrand-Erik Ryman
Bildbyrån/Skärmdump TV4 (montage)
ANNONS

Publicerad: 25 november 2023

FacebookXWhatsApp

Kommande spelschema kan ändras efter skandalen i Södertälje. Det beskedet ger Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman i Expressen.
Men inget hopp för Södertälje att ändra resultatet.


ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Södertälje har krävt såväl att matchresultatet ska ändras och att Djurgården ska betala ett stort belopp i ersättning efter att publiken tvingats gått hem och Djurgården vunnit inför tomma läktare. 

Erik Ryman till Expressen. 

ANNONS

– Ingenting jag kan kommentera, det ligger inte hos oss. Det är tävlingsbestämmelserna hos SIF som vet det. Matchen är färdigspelad, så resultatet... Jag tror inte att det går. Du får fråga SIF. Gällande skadegörelsen och de grejerna får man titta på sen. Det vet inte jag, det ligger utanför vårt bord. 

Angående det mycket kritiserade beslutet att spela klart matchen utan publik, Södertälje ville inte spela, säger Hockeyallsvenskans sportchef: 

– Allting som skedde i går var på initiativ av polisen och säkerhetsdelegaterna. De var eniga om att tömma arenan, säger Erik Ryman. 

ANNONS

Polisen skriver i sin händelserapport: 

“I samband med kvällens hockeymatch på Scaniarinken tände supportrar pyroteknik inne på arenan vid ett flertal tillfällen och kastade även in en så kallad banger på isen under en matchpaus. I samband med detta tog Svenska Ishockeyförbundet beslutet att tömma arenan. Polisen på plats har bistått”. 

Djurgården och Södertälje ska mötas i Avicii Arena den 29 december och även senare i februari, då med matchstart 20.30. 

ANNONS

Erik Ryman kommenterar i Expressen att de matcherna nu kan påverkas:. 

– Vi kommer få titta på det nu. Båda ligger som planerade nu, men efter det som hänt måste vi sätta oss ned med säkerhet på förbundet och polisen om det är hållbart. Vi har självklart reflekterat över att vi har en 20.30-start i februari, vi får se om den är genomförbar. Vi har även en 29/12 med Djurgården-Södertälje i Avicii Arena, den får vi ta i närmaste tiden med klubbar och säkerhet om matchen ska ligga kvar.

På lördagskvällen sammanfattade förbundet dagens möte med de berörda parterna.

ANNONS

"Beslutet om att tömma arenan på publik togs i samråd efter en samlad bedömning av rådande säkerhetsläge på detta matchmöte. Det är inte ett lätt beslut att fatta då det drabbar alla, men där och då gjordes bedömningen från de inblandade att det var rätt väg att gå. Beslutet kommunicerades med domarna och båda lagen som kom överens om hur och när matchen kunde återupptas", skriver man och fortsätter:

"Beslut om eventuella ytterligare påföljder kommer att fattas av Svenska Ishockeyförbundet och eventuellt polis efter genomsyn av exempelvis material från övervakningssystemet i arenan."

ANNONS

LÄS MER: DIF-svaret om beslutet: "Olyckligt"

LÄS MER: Södertälje ökar kraven på Djurgården: Vill ha stort belopp

LÄS MER: Södertäljes ilska – vill tilldömas segern

LÄS MER: Polisens ord om händelsen – utreder brott

LÄS MER: SSK-backen snackade om att smälla – nu är han anmäld

LÄS MER: DIF-backen sänkte gamla laget – inför tomma läktare

LÄS MER: Rivalmötet spelas klart inför tomma läktare

LÄS MER: Rivalmötet avbryts – arenan töms

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln