HockeyNews
PLUS

DIF ändrar i båset – kommer in efter sju år i HV

(30023) Patrik Andersson och DIF-logo
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 november 2023

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens kaos kring tränarfrågan är över – åtminstone för den här säsongen. Nu bekräftar den hockeyallsvenska klubben att Patrik Andersson blir ny assisterande tränare och att Michael Holmqvist behåller huvudansvaret.

ANNONS

Johan Garpenlöv fick sparken, Djurgården tog en kontakt med Hans Särkijärvi som stannade i Visby Roma och man har även haft ögonen på Almtunas Tony Mårtensson som sportchef (tackat nej) och har fortsatt haft intresse för Almtunas Robert Kimby som tränare.

Men nu är vårens ledarstab klar utan större dramatik. 

Djurgården bekräftar nu uppgifterna som Expressen avslöjade i går om att Patrik Andersson kommer in:

“Herrlaget kommer fortsättningsvis ledas av Michael Holmqvist, som tar huvudansvaret i ett tränarteam med Patrik Andersson och Fredrik Mikko. Samtidigt återgår Martin Linder Öst till sitt ordinarie uppdrag hos J20”. 

Patrik Andersson kommer från uppdrag i HV71, där han varit huvudtränare för J18 respektive J20 samt en kortare period agerat assisterande tränare för SHL-laget.  Förra säsongen hade han J20, men har sedan bott i Norrtälje och varit redo för nya tränarjobb.

Sportchefen K-G Stoppel motiverar valet av Patrik Andersson som ny assisterande tränare: 

– Valet föll på Patrik som är en ung och intressant tränare. Vi ser goda förutsättningar för honom att jobba vidare med sitt ledarskap i vår organisation och samtidigt utveckla våra försvarare under resan som vi är inne på. 

– När vi tog det här beslutet föll det även på att Patrik redan har en etablerad tillit bland flera av spelarna genom sina tidigare jobb. Naturligtvis har vi även lyssnat in "Honken" väldigt mycket, de känner varandra sedan innan. Vi får längre fram se om vi gör ytterligare adderingar i tränarteamet, förklarar Stoppel. 

Tränarkarriären tog sin början i Moras J20-lag hösten 2013 efter att spelarkarriären avslutats efter hjärnskakningar. Andersson, 33, har även ingått  i Juniorkronornas tränarteam vid JVM 2022, ett mästerskap som slutade i svenskt brons. 


ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln