Veteranen matchhjälte: "Grym upplevelse"

(29760) Nicklas Lasu
ANNONS

Publicerad: 4 november 2023

Nicklas Lasu var mannen för dagen i Göteborg idag.
Det efter sina två mål i rivalmötet med Färjestad, där han avgjorde i förlängningen med sitt 2–1-mål.
– Vilka matcher det blir mot Färjestad alltså, det är skitkul, säger Lasu i TV4 Play.

ANNONS
I det första mötet mellan lagen den här säsongen krävdes det straffar för att få fram en vinnare, där Frölunda vann på bortaplan med 2–1. Och även i det andra mötet för säsongen kom det alltså sluta 1–1 efter ordinarie tid.

Detta efter att de båda målen kommit i andra perioden, där Nicklas Lasu gick på eget genombrott och rundade allt och alla för att lägga in 1–0 till Frölunda efter fyra minuters spel. Hemmalaget såg också ut att gå in i tredje perioden med en uddamålsledning, men med bara 53 sekunder kvar att spela kunde Oscar Lawner göra sitt första mål för säsongen.

Och fler mål än så blev det alltså inte under ordinarie tid.

Avgörandet kom istället när 2.10 återstod av förlängningen, när Filip Hasa skickade iväg ett skott som styrdes via Niklas Lasus högerskridsko och in i mål bakom en överspelad Carl Lindbom.

ANNONS

– Andramålet är ett typiskt Lasu-mål, det är antingen skjut snygg eller skjut fult, säger Lasu med ett leende och fortsätter:

– Vilka matcher det blir mot Färjestad alltså, det är skitkul. Det är hårt, rejält, det liras hockey, det är närkamper men det är innanför ramarna. Det är en grym upplevelse.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.