HockeyNews
PLUS

HV71:s glädjebesked: Stjärnan mot comeback

André Petersson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:18

FacebookXWhatsApp

André Petersson har missat HV71:s två senaste matcher.
På måndagen var stjärnforwarden tillbaka i full träning.
– André tränar fullt nu men sen får vi se hur det känns för honom efter träningen, säger tränaren Anton Blomqvist till JP.

ANNONS

André Petersson spelade de inledande två matcherna mot Växjö och Skellefteå, men har sedan saknats mot såväl Frölunda som Linköping. ¨

HV71 har inte velat ge några svar kring stjärnans frånvaro – men nu kommer glädjande besked. På måndagens träning var forwarden tillbaka i träning för fullt med laget.

Stjärnan deltog under hela ispasset och är högaktuell för spel redan mot Modo på tisdagen. Vad gäller backen Wilhelm Hallquisth var han på is iförd röd tröja och med galler på måndagen.

Anton Blomqvist vill dock inte slå fast att båda spelar redan mot Modo.

– De närmar sig, men sen får vi se hur det ser ut inför matchen. André tränar fullt nu men sen får vi se hur det känns för honom efter träningen, säger HV:s tränare Anton Blomqvist till JP.

Vad gäller Joona Luoto, som varit sjuk, är han fortsatt inte i träning. Blomqvist utesluter dock inte spel där inom kort.

– Det är lite oklart kring honom fortfarande. Vi får se hur det ser ut med honom imorgon, säger han till JP.

Tidningen rapporterar också att HV71 gör en rockad inför matchen mot Modo. Centern Henrik Borgström petas ut på en kant, där han var så framgångsrik förra säsongen. Han spelade tillsammans med Tanner Kero och André Petersson på måndagen.

– Vi måste få igång vår offensiv. Jag tycker att Henrik har gjort det bra i mitten men vi behöver utnyttja vår offensiva kraft på bästa sätt. Så nu tar vi bort lite ansvar från honom i egen zon och frigör möjligheter för honom att glänsa offensivt.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln