HockeyNews
PLUS

Svaret kring Vrána – och då ansluter Shore

LHC
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 16:23

FacebookXWhatsApp

Stjärnan Jakub Vrána uppges närma sig Linköping, uppgifter som Peter Jakobsson dementerar.
I veckan ansluter också nyförvärvet Nick Shore och amerikanen kan vara aktuell för spel redan på torsdag.
– Han är just nu nere i Köpenhamn och tränar med Rungsted, säger Peter Jakobsson.

ANNONS

NHL-premiären närmar sig med stormsteg och en stor snackis här i Sverige och inte minst i Linköping är huruvida Jakub Vrána tar plats i Washington eller inte.

I förra veckan uppgav källor inom Washingtons klubbledning för Corren att: ”jag skulle bli förvånad om han inte är i Linköping inom några veckor”.

Men Linköpings sportchef Peter Jakobsson dementerar att något skulle vara nära i dagsläget.

– Jag vet inte vem som har sagt det där, det får stå för dem. Jag har sagt det tidigare också, det är ett långskott. Vi gillar Jakub och Jakub har trivts bra i Linköping tidigare och har väldigt goda vänner kvar här i stan, men jag tror nog fortfarande att det är ett långskott, säger han till Hockeynews.

Jakub Vrána är just nu under ett PTO-kontrakt med Washington Capitals, men med bara dagar kvar till NHL-premiären behöver klubben snart ta beslut kring tjeckens framtid.

Så sent som under söndagen tränade han i en kedja med Mike Sgarbossa och förstarundavalet Ivan Mirosjnitjenko och mycket talar för att han kommer till spel när Caps möter Columbus Blue Jackets natten mot tisdag. Kanske en sista chans för Vrána att övertyga klubbledningen.

ANNONS

Peter Jakobsson stänger inga dörrar för att Vrána hamnar i Linköping om det inte blir något borta i Nordamerika.

– Han kämpar för att ta en plats i Washington, det är vad status är just nu. Sen har vi sagt från dag ett, att vill han söka sig till Europa vill vi självklart vara ett alternativ, säger Jakobsson.

För ni någon dialog?

– Vi har alltid en dialog med Jakub Vrana, det vore tjänstefel av mig annars. Det är klart att vi har en dialog.

I veckan får Linköping även tillskott av nyförvärvet Nick Shore, som av skattetekniska skäl ansluter först nu.

– Han kommer på onsdag och gör sin första träning då. Förhoppningsvis är han tillgänglig för matchen på torsdag, säger Jakobsson.

Vad betyder det att få in honom?

– Det blir en injektion till. Det är en skicklig spelare både defensivt och offensivt och han kan spela i alla roller. Det är en center som vi ser fram emot att se i Linköpings färger.

Peter Jakobsson berättar att Nick Shore är på plats i Skandinavien sedan ett par dagar tillbaka.

– Han är just nu nere i Köpenhamn och tränar med Rungsted. Han kom in där i lördags och har haft förmånen att träna där under Håkan Åhlunds ledning ett par dagar. Det är vi extremt tacksamma för.

Hur har han hållit i gång annars i sommar?

– Han har varit med ett proffsgäng i Denver och sedan har han kört lite med ett collegegäng nu när de andra proffsen försvunnit på sluttampen. Han har haft ganska bra möjligheter att hålla i gång faktiskt.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln