Timeouten som vände allt – AIK straffade Södertälje

Underläge med två mål och dryga kvarten kvar av tredje perioden.
Då stod AIK:s tränare Anton Blomqvist för vad som skulle komma visa sig bli ett genidrag när han tog timeout.
AIK vände nämligen därefter matchen till straffseger mot Södertälje.

ANNONS
Södertälje såg ut att marschera mot en tämligen bekväm seger hemma mot AIK under fredagskvällen efter att man haft ett rejält övertag skottmässigt och det var också ledning 3–1 när två minuter var spelat av tredje perioden efter att lagkaptenen Christopher Liljewall utökat ledningen.

Men tre minuter senare kom vad som kom att bli en vändningspunkt för gästande AIK. Detta då tränaren Anton Blomqvist signalerade för time out och bara en minut och en sekund efter avslutad timeout hade AIK både reducerat, tack vare Daniel Muzito-Bagendas andra mål för kvällen, och kvitterat genom Alfred Barklund för att ta matchen till 3–3.

Den ställningen stod sig också ordinarie tid ut, och trots ett antal rejäla lägen för båda lagen i den följande förlängningen krävdes det straffar för att skilja lagen åt.

ANNONS

Väl där visade det sig att AIK och inte minst Zion Nybeck var den med störst kyla för kvällen. Nybeck var nämligen den ende spelaren som gjorde mål, samtidigt som AIK:s burväktare Tobias Normann inte släppte någon puck förbi sig.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.