HockeyNews
PLUS

Tryck på Färjestad – Mitell: "Rustade"

Tomas Mitell
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:19

FacebookXWhatsApp

Trycket på guldsatsande Färjestad är hårt. Förväntningarna är stora. Nästan som vanligt, alltså.
– Vi känner oss rustade för starten, säger FBK-tränaren Tomas Mitell till Hockeynews.

ANNONS

I samband med upptaktsträffen inför SHL-premiären presenterades siffror som fick Färjestads huvudtränare Tomas Mitell att nästan sparka bakut.
46,8 procent av medierepresentanterna tippar guld till Karlstadslaget.
– Det känns väl helt orimligt. Det visar väl inte alls vad sannolikheten är egentligen, sa Mitell till Hockeynews.
Kanske inte. Men det visar i alla fall att Färjestad i mångas ögon är laget att slå den här säsongen. Som så många gånger förut.
Tomas Mitell klagar inte över förberedelserna eller sitt spelarmaterial. – Jag tycker att vi har tagit steg under resans gång. Vi började inte så bra. Efter Strömstad och in i CHL tycker jag att det har sett bättre och bättre ut. Vi gjorde väl vår bästa match mot Tappara som kanske var bästa motståndet också. Det känns väl bra så långt. Sedan är SHL en helt annan liga och allt vad det innebär, men vi känner oss rustade för starten, säger han till Hockeynews.

Svårslagen höjdpunkt

Forwarden Joakim Nygård, som är snabbare än de flesta, bjöd på en av försäsongens delikatesser när han stod för en framspelning till Joel Kellman mot Tappara som fick publiken att tappa hakan.
– Det var ju tjusigt. Det ser man inte så ofta i hockeyn numera. Kul också när det är Nygård som dödar så mycket utvisningar och gör så mycket jobb i det tysta även om han får en del uppmärksamhet också. Han har mycket hockey i sig.

Vill dämpa förväntningarna

Färjestadscoachen vill hålla nere förväntningarna och passar därför på att peka ut andra toppkandidater i SHL. Premiärmotståndarna Rögle, som knockade seriesegrande Färjestad i vårens SM-kvartsfinal, är en av dem.
– Det är väl de som de flesta tänker. Jag tänker Skellefteå, Växjö, Rögle, Luleå, Frölunda. Jag tycker att Linköping har ett väldigt bra lag som ingen riktigt tittar på, men det är ett väldigt bra lag. Leksand är också ganska vasst. Det är väl ganska många.
Men en sak vågar Mitell slå fast.
– Jag tror att det är väldigt viktigt att bli topp sex för att ge sig själv en chans och därifrån kan allting hända känns det som. Det blir intressant.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln