HockeyNews
PLUS

Tjomme: "Roligare än något nyförvärv"

Thomas Anton Johansson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:52

FacebookXWhatsApp

Thomas Johansson har varit den minst aktive sportchefen mellan säsongerna. Det ska bli ett framgångsrecept – men inte alla är nöjda. – Jag tror att marknadssidan nog gärna sett att vi hade plockat på oss lite nyförvärv att stoltsera med, skrattar han.

ANNONS

Bara tre spelare har kommit in i Leksands IF till den här säsongen.
Dessutom har laget varit relativt skadefritt.

Så kan en så lugn och problemfri sommar för laget visa sig bli en framgångsfaktor? – Jämfört med fjolåret så är det stor skillnad. Då hade vi så jäkla mycket skador, Björn Hellkvist var sjukskriven av och till, det var axeloperationer och höftskador och allmänt rörigt, även i styrelserummet. Det var ingen bra känsla då. Så i år har vi haft kanske precis tvärtom. Vi har fått jobba på, säger ”Tjomme” till Hockeynews.

Att bara ta in tre nyförvärv – målvakten Jakob Hellsten och backarna Joonas Lyytinen och Axel Rindell – har till och med fått vissa att tycka att det är för lite, skojar han.
– Jag tror att marknadssidan nog gärna sett att vi hade plockat på oss lite nyförvärv att stoltsera med, så att det finns något att prata om, haha.

– Men det har väl varit en medveten strategi också, utifrån att vi tycker att det finns mer att hämta ur truppen vi har. Då är det ju vår skyldighet att se till att vi kan göra spelarna bättre. Då behöver man inte alltid gå och köpa nya spelare, utan tro på den gruppen man har. Vi har känt att vi tror på våra killar.

Ert tyngsta nyförvärv är kontinuiteten?
– Ja, jag tycker det. Jag tycker att vi, dels har vi velat bygga en bra grupp som trivs tillsammans och som funkar ihop. Jag tror att vi våra utländska killar trivs särskilt bra genom att vi visat att vi tror på dem och satsar på dem. Det är inte bara ett ettårskontrakt de fått. De kan vara i Leksand i tre, fyra år och spela i lugn och ro utan att tänka att de ska leta nytt jobb. Sen om vi har valt rätt väg eller inte, ja det får väl framtiden utvisa, säger Leksands general manager.

Bland spelarna som man kan få ut mer av nämner han Marek Hrivik, Max Véronneau och Oskar Lang.
– Max som kom in med en väldigt dålig försäsong och skadad förra säsongen. Marek har spelat bra men kanske inte fått betalt för det. Och Lang kan ta kliv. Samtidigt har vi lite unga killar som ”Lunkan” (Alexander Lundkvist) som tog stora kliv förra året, och Anton (Johansson). Det är spännande att se vilka kliv de kan ta. Det är roligare än något nyförvärv.

Just hans son Anton är en av de mest spännande spelarna i laget inför säsongen. 20-åringen spelade 46 matcher förra säsongen och många LIF-fans hoppas att han ska ta vid där han slutade i slutspelet, då det blev fyra poäng på sju matcher. – Ja, Anton har ju en enorm potential. Sen är han ju fortfarande ung. Han behöver bygga på sin erfarenhet. Jag tycker att förra året så var han lite valpig inledningsvis, blandade höjdpunkter med lite juniormisstag, men han slipade bort det ju längre säsongen gick och in i slutspelet så var han väl en av våra bästa backar. Så att jag hoppas ju att vi kan fortsätta ge honom den miljön som gör att han kanske får fortsätta ta stegen, då kan han bli en enorm kraft i vår backsida.

Utmaningen för Anton blir att ha tålamod, tycker Tjomme. – Framförallt allt att våga hålla spelet enkelt och inte krångla till det för mycket. Ha tålamod i sitt eget spel. Jag tycker att han visat en väldig stabilitet i spelet. Så jag hoppas att han fortsätter utvecklas och gör han det, då kommer han vara en enorm tillgång för oss.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln