HockeyNews
PLUS

Frölundas chockbesked – 15-årig spelare hittad död

(29246) Frölunda_2
Bildbyrån/Skärmdump Frölunda HC(montage)
ANNONS

Publicerad: 9 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Frölunda har drabbats av sorg.
Klubben berättar på måndagen att den 15-årige pojke som hittats död i Alingsås spelade i Frölundas U15-lag.
”Föreningen har tagit professionell hjälp för att alla skall få den hjälp och det stöd de behöver”, skriver Frölunda på sin hemsida.
ANNONS

Det var förra måndagen som en 15-årig pojke försvann spårlöst i Alingsås. Frölunda meddelar på måndagen att pojken, som hittades död på söndagskvällen, spelade i Frölundas U15-lag.

”Henke spelade ishockey i ett av Frölundas ungdomslag och föreningen har sedan försvinnandet varit informerad om händelseutvecklingen och i kontinuerlig kontakt med Henriks närmaste. Beskedet på söndagskvällen har skakat om föreningen rejält, inte minst med tanke på hur viktig ishockeyn var för Henke”, skriver Frölunda på sin hemsida.

Enligt polisen är en 16-åring häktad misstänkt på sannolika skäl för mord på den 15-årige pojken.

Under hela förra veckan genomfördes ett stort arbete för att hitta honom och under söndagen gjordes det tragiska fyndet.

”I denna svåra stund av sorg och saknad har Frölunda HC lagt fokus på stöd till Henriks familj, ledare och lagkamrater med familjer. Föreningen har tagit professionell hjälp för att alla skall få den hjälp och det stöd de behöver. Av respekt för Henriks familj, ledare och lagkamrater ber föreningen om lugn och ro och sympati inför det faktum att det är en ung person som tragiskt har gått bort”, skriver Frölunda.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln