HockeyNews
PLUS

Malmö tar in målvakt på kort kontrakt

Kiviaho
Foto: malmoredhawks.com / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:41

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks agerar efter målvakten Marek Langhamers skada. Klubben meddelar att man skrivit ett korttidskontrakt med finländaren Henri Kiviaho.

ANNONS

Marek Langhamer missade seriepremiären i lördags. Då vaktade Daniel Marmenlind målet, med Oskar Blomgren som reserv. Men Blomgren är egentligen utlånad till Almtuna, och nu agerar Malmö genom att ta in rutinerade Henri Kiviaho, senast i SaiPa i Liiga.
30-åringen, med flera säsonger i den finska och tjeckiska ligan bakom sig, har skrivit på ett korttidskontrakt med Malmö.
– Vi säkrar upp målvaktssidan på kort sikt med tanke på att Marek är indisponibel för närvarande. Vi tror att Marek snart är tillbaka men vill ge honom den tid som krävs för att komma tillbaka till att vara hundra procent redo, säger sportchefen Björn Liljander till klubbens hemsida.

Kiviaho hade ett motigt 2023/24, som han inledde i Tjeckien, men lämnade i november för SaiPa. Laget kom klart sist i Liiga och vann bara fem matcher under ordinarie tid.
– Henri är en erfaren och duktig målvakt som vår målvaktstränare Christopher Nihlstorp har spanat på under årens gång. Henri ansluter omgående och ambitionen är att han tränar med laget redan under tisdagen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln