HockeyNews
PLUS

Kimbys otäcka smäll – änglavakt på Hovet

Robert Kimby med hjälm
Foto: Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 18:54

FacebookXWhatsApp

Djurgårdstränaren Robert Kimby hade något av änglavakt på söndagsträningen.
Han hade ingen hjälm på sig då han i en träningssituation föll baklänges och skadade sig.
– Då tänkte jag, det där kunde ha gått illa, säger Kimby till Hockeynews.

ANNONS

Djurgårdens tränare har de senaste åren inte haft hjälm på sig under träningspassen på isen på Hovet. Johan Garpenlöv hade det inte och inte heller hans företrädare Joakim Fagervall.
Den senaste i raden av Djurgårdstränare, Robert Kimby, brukar inte ha hjälm på Djurgårdens träningar. Istället är det keps som gäller för honom och hans assisterande coacher.
Men på måndagsträningen hade Robert Kimby hjälm. Han var inblandad i en incident på söndagens träning och det kunde ha gått väldigt illa.
– Det gick bra. Jag klarade huvudet, men jag pajade axeln. Det var därför jag inte åkte med klubba idag också. Jag kan inte, säger Kimby till Hockeynews.

Klarade huvudet, skadade axeln

Det märks att han har ont i sin högeraxel som ser lite hängig ut. Kimby råkade under en övning bli nerdragen bakifrån och han föll till isen.
– Då tänkte jag, det där kunde ha gått illa. Jag klarade mig, jag viker upp mig så här när jag slår i isen så det är ingen fara. Det tog inte i huvudet. Men det hade det kunnat göra, säger Kimby och illustrerar händelseförloppet.
Han konstaterar:
– Jag har haft hjälm i alla år så jag vet inte varför jag inte har haft det nu. Lika bra att ha. Tur att det ”bara” var axeln.

ANNONS

Vad ska du göra åt axeln?
– Nu har det precis hänt så man måste vänta lite och se. Nu är det så pass dåligt att jag inte kan kolla upp det heller. Det får ta några dagar. Jag får skylla på det hemma, att jag inte kan göra något arbete. Det är vad det är, säger Robert Kimby.

Frågetecken för Grewe

På Djurgårdens skadelista finns sedan tidigare den unga forwardstrion Linus Eriksson, Anton Frondell och Melvin Wersäll. Ingen av dem var på is under måndagen och lär inte spela den här veckan heller.
Dessutom bröt både backen Jakob Ragnarsson och forwarden Albin Grewe måndagsträningen. Ragnarsson råkade också ut för en smäll under söndagen.
– Ingenting som är trasigt får vi se hur det funkar till imorgon. Men ”Ragge” är hård, säger Kimby inför mötet med BIK Karlskoga i hemmapremiären på tisdagen. Albin Grewe missade stora delar av försäsongen, men gjorde mål i premiären borta mot Oskarshamn.
– Han gick av så vi måste kolla. Jag har inte så bra koll på det.

Konkurrensen hårdnar

Med Patrick Thoresen i Djurgården är det 16 forwards i truppen. Men möjligen kommer bara tolv av dem till spel mot Karlskoga.
Framöver ökar konkurrensen rejält.
– Det innebär att alla får slåss om platser. Det innebär att vi kan sätta tryck på det sättet att det är en spelares ansvar att ta sin plats, så klart. Samtidigt som det också blir ett läge där vi har täckning ifall vi skulle åka på nånting, vilket vi redan har just nu. Det blir bara bra för laget. Det blir bara kul och lika bra att få in honom, säger Kimby.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln