HockeyNews
PLUS

EK: Det här blev fel, Erik Forssell

(28727) Erik Forssell Mattias Ek
Bildbyrån

Publicerad: 23 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Skellefteås KHL-värvning är på väg att spricka. För det bör den väl göra?
Klubben har nu fått en andra chans att tänka till. Och det är otänkbart att se Kenny Agostino i Skellefteå kommande säsong.

Redan före Aftonbladets och Expressens avslöjanden om Kenny Agostinos sug efter ryska KHL-pengar var det förvånande att se Skellefteå värva en spelare som tillbringat så lång tid som en och en halv säsong i Torpedo Nizjnij Novgorod i KHL efter det att Ryssland invaderade Ukraina.

##I tider av krig är det viktigt att vara påläst, ta ställning och ha större marginaler än normalt och inte ge sig in i gråzoner.

Skellefteå hade behövt ställa sig fler frågor runt Kenny Agostino innan man slog till och värvade honom. Framför allt en fråga:

##Finns det bättre alternativ?

Örebros sportchef Niklas Eriksson är inte rädd för att sätta fingret på den ömma punkten när han uttalade sig för HockeyNews.se om Skellefteås KHL-värvning:

– KHL och det här kriget går lite hand i hand. Det är verkligen ett skyltfönster för regimen i Ryssland. Det vet ju alla om. På nåt sätt stöder man det tycker jag när man gör en sån här grej. Märkligt agerande.

LÄS MERSkellefteås KHL-värvning förvånar SHL-konkurrenterna

Kvällstidningarna har avslöjat att Kenny Agostino kunde ha hamnat i Växjö redan förra sommaren och hade ett kontrakt klart. Men han valde de större pengarna i KHL och fortsatte att spela i Ryssland.

Med den informationen är det otänkbart att Skellefteå behåller Kenny Agostino. General managern Erik Forssell, som alla känner som en klok och balanserad person, har skäl att ifrågasätta sin egen värvning och det lär nog även sponsorer och förnuftiga supportrar också göra.

##Det här blev inte bra. Det blev fel.

Framöver, när det gäller värvningar från KHL, svenska spelare eller ej, så lär det bli en fråga från fall till fall. Men det är en klar fördel om SHL-klubbarna snackar ihop sig om vad man bör tänka på för att inte hamna i samma soppa som Skellefteå.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!