HockeyNews
PLUS

Björklöven åkte på däng av det finska svensklaget

(28709) Vasa
Expressen TV

Publicerad: 19 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Vasa Sport har storsatsat inför den här säsongen.
Målet är att ta sig till slutspel för första gången i klubbens historia och de ska göra det med hjälp av hela nio svenskar.

  • Jag tycker vi har materialet för det i år så det är det vi siktar på, säger Axel Holmström i Expressen TV efter dagens 4-1-seger borta mot Björklöven.

I fjol slutade de näst sist i den finska ligan och hade hela 21 poäng upp till tiondeplatsen som innebär en play in-möjlighet till slutspelet.

Den här säsongen är tanken att det ska bli ändring på det. Vasa Sport gör en storsatsning och den är väldigt svenskinfluerad. I år har de plockat in inte mindre än sex svenska nyförvärv, något som gör att de har hela nio svenskar i truppen då Axel Holmström, Sebastian Stålberg och Jens Lööke fanns där sedan tidigare.

- Det känns jättebra, vi är ju en hel del svenskar så vi får ta ett stort ansvar. Det är framför allt jäkligt kul, det känns som att det är ett år där Vasa som klubb har satsat väldigt hårt och det finns stora ambitioner i år, vi vill gå till slutspel och spela så länge vi kan. Vasa har aldrig varit i slutspel utan det längsta de kommit är play in, så vi vill göra något historiskt i år och gå till slutspel för första gången och jag tycker vi har materialet för det i år så det är det vi siktar på, säger Holmström i Expressen TV i samband med dagens match mot Björklöven.

En match Vasa vann med 4-1 efter att ha inlett den första perioden strålande och vunnit den med 3-0.

- Vi gör en bra förstaperiod, 3-0 är vi supernöjda med. Jag tycker vi gör många bra saker. Björklöven är ett tufft hockeylag och sätter en hög press över hela banan, säger Vasas nyförvärv Johan Sundström i Expressen TV efter matchen.

Sundström bildade Vasas andrakedja tillsammans med två killar han känner väl sedan sina år i Frölunda, Simon Hjalmarsson och Sebastian Stålberg.

- Vi känner varandra väl, vi har fått några isträningar ihop och en del matcher också, det är jättekul att vi fått chansen ihop på försäsongen och vi ska ta vara på den, säger Sundström.

Fakta: Svenskarna i Vasa
Theo Nordlund, Carl-Johan Lerby, Johan Sundström, Theodor Johnsson, Kalle Miketinac, Calle Mattsson, Axel Holmström, Sebastian Stålberg och Jens Lööke.

Björklöven-Vasa 1-4 (0-3, 1-1, 0-0)
Mål, Björklöven: Jesper Lindgren. Vasa: Calle Mattsson, Valtteri Hietanen, Kalle Miketinac, Simon Hjalmarsson

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!