Skarpskytten visade vägen – Björklöven vann på Hovet

(27407) Björklöven

Publicerad: 6 april 2023

Björklöven studsade tillbaka efter förlusten senast.
På Hovet vann man med 3–1 och återtog ledningen i matchserien.

Efter seger senast vände Djurgården hem till Hovet med hopp om att koppla grepp om semifinalserien mot Björklöven, och det var också hemmalaget som fick den bästa starten på matchen inför ett utsålt Hovet. Drygt nio minuter in i matchen fick Jonathan Lekkerimäki nämligen tid och utrymme till att sikta innan han avlossade en rökare som överlistade Joona Voutilainen i Björklövenmålet.

Men ledningen blev inte långvarig. Efter att Djurgården slarvat i uppspelet fick Scott Pooley fritt läge i slottet och gjorde inga misstag för att kvittera, bara tolv sekunder efter Djurgårdens 1–0.

Och Pooley var inte klar där.

Fyra minuter in i andra perioden gick Djurgården bort sig i ett byte och inte heller denna gång gjorde Pooley några misstag när han blev fri med Matthew Galajda i Djurgårdsmålet. Sex minuter därefter var det backen Charles-David Beaudoin som på nytt hittade rätt i den här matchserien när han pangade in pucken högt bakom Galajda för 3–1.

Djurgårdens jakt på mål gav under en lång tid inget resultat och med drygt tre och en halv minut kvar av matchen fick Galajda ge plats för en extra utespelare efter en timeout. Det draget lyckades däremot inte och det var närmare 4–1 till gästerna än mål för hemmalaget.

Fler mål blev det däremot inte och 3–1 i matchen innebär 2–1 i matcher till Björklöven.

– Man är besviken såklart. Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivå vi ska göra inför hemmapubliken, men vi får en ny chans på lördag. Vi känns lite tagna i starten, som vi varit i alla tre matcher, de har varit bättre första tio i alla tre matcher, säger Ludvig Rensfeldt i C More.

Djurgårdens IF–IF Björklöven 1–3 (1–1, 0–2, 0–0)