HockeyNews
PLUS

Backlund: "Ruggigt påkopplat Panthers"

PP
Sam Navarro/Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Samtliga slutspelsmatcher på onsdagens Powerplay spelas på andra sidan pölen natten till torsdag. Kan Florida studsa tillbaka och blir det Vancouver eller Edmonton som får den bästa starten? Det tillsammans med sex AHL-fajter avhandlas nedan. Häng med!

Spelstopp: 00:59

1. Florida - Boston 1

Matthew Tkachuk gav Florida ledningen efter halva matchen spelad. Men istället för att Florida ökade på sin ledning var det Boston som svarade med fem raka baljor och vann matchen med 5-1. Ett resultat som inte speglar matchbilden speciellt väl. Hade det inte varit för Jeremy Swayman i Bruins-kassen som stod på huvudet hade match 1 lika väl kunnat gå åt andra hållet. Florida behöver ta bättre betalt för alla chanser som de skapar och jag tror vi kommer att se ett ruggigt påkopplat Panthers som kör från start. Tydligt vänsterlut i Amerant Bank Arena.

2. Vancouver - Edmonton 2

Edmontons stjärntäta offensiv levererade mot LA Kings i åttondelen och ska Vancouver kunna rå på McDavid och company behöver fler i hemmalagets anfallsuppsättning vakna till liv. Värdklubben har en stark defensiv och inhopparen Arturs Silovs har överträffat alla förväntningar mellan stolparna. Men Elias Pettersson och hans vänner kan inte förlita sig blint på att försvarsspelet funkar och målproduktionen behöver i större utsträckning ta fart. Annars befarar jag att Canucks slutspelsresa tar slut här. X2 är prio i Rogers Arena men räcker stålarna är det inte fel att fylla hela raden.

3. Cleveland - Belleville 1

Ett steg ner i seriesystemet är AHL-slutspelet i full rulle och efter att ha förlorat match 1 var det Cleveland som drog det längsta strået i match 2. Det var en jämn kamp som böljade fram och tillbaka, likt den första, och förlängning krävdes för att skilja lagen åt. Jet Greaves stoppade 36 skott och var tillsammans med segerskytten Cole Clayton Monsters stora matchvinnare. Cleveland har varit numret större under säsongen och när serien nu vänder till Rocket Mortgage FieldHouse singlas ettan upp till och med 50-strecket.

4. Hartford - Providence 2

Efter en jämn första match som Harford gick segrande ur var match 2 en ensidig historia. Providence tryckte plattan i mattan från start och när rökmolnen hade lagt sig efter slutsignalen var matchserien utjämnad efter en övertygande 6-0-viktoria. Brett Harrison som missade första matchen gjorde 1+2 i comebacken och sett över de två första matcherna har Providence varit det bättre laget. Tvåan är det första tecknet som plitas ned men på hemmais ska inte Hartford skrivas av och ettan gör sällskap på bongen.

5. Lehigh Valley - Hershey 2

Lehigh Valley stod upp bra i den första matchen men i returen lös klasskillnaden igenom när Hershey kopplade ett järngrepp om matchserien. Ethan Frank hängde dubbla kassar inom loppet av fyra minuter i den första perioden och med ligans starkaste försvar hade “Björnarna” inga problem att spela hem segern (5-1). För Emil Andrae och Lehigh Valley är det vinna eller försvinna som gäller framför hemmapubliken och dessvärre för den tidigare HV71-backen tror jag att det blir det senare redan under torsdagsnatten. X2 bör räcka för grön bock.

6. Milwaukee - Texas 1

Vinnaren av Central Division, Milwaukee, befinner sig i ett prekärt läge efter dubbla nederlag med resväskan i handen. Alex Petrovic gav Texas ledningen i den första perioden och i mittakten såg Kyle McDonald till att öka på ledningen i powerplay. I slutperioden försökte Milwaukee pressa på för en kvittering men kom aldrig närmare än Ozzy Wiesblatts reducering. I hemmaborgen har Milwaukee varit starka under säsongen men då det inte har slagit några gnistor om spelet lämnas inget åt slumpen. 1X2.

7. Coachella Valley - Calgary Wranglers X

Coachella Valley föll i den första ronden och var illa ute i den andra. Med dryga fem minuter kvar kvitterade Max McCormick ställningen och såg till att matchen gick till förlängning. Väl där var det Devin Shore som fullbordade Firebirds comeback efter en misstänkt offside. Men trots protester från såväl hemmafansen som spelare stod målet kvar och 1-1 i matcher är ställningen inför rond tre. Calgary har under säsongen gjort några av sina bästa matcher på resande tass och med stärkt självförtroende efter två stabila hemmamatcher blir de att räkna med. Måla brett och jobba X2!

8. Abbotsford - Ontario 2

Erik Portillo bjöd på flertalet svettiga parader när Ontario skaffade sig matchbollar mot Abbotsford. Svensken avvärjde samtliga 29 försök emot sig och det är ett imponerande spel som 23-åringen visar upp i sitt första slutspel. Framåt i banan fortsätter lagets stjärnor att leverera. Detsamma går inte säga om Abbotsfords offensiv som endast har mäktat med ett mål på två försök. Det behöver åtgärdas på momangen om det inte ska bli ett tidigt sommarlov. Dra från höger, helst tvärs över.

Backlunds dunderspik: Cleveland

Det har varit två jämna matcher på resande fot. Men när serien vänder till Rocket Mortgage FieldHouse är det fördel Cleveland, som med stödet av hemmapubliken i ryggen kopplar ett grepp om kvartsfinalbiljetten.

Backlunds skrällbud: Calgary Wranglers

Med få självklara skrällar lär Calgary bli ett av kupongens mer spelvärda drag. Givetvis kommer de att bli tufft på bortais mot Coachella Valley men Wranglers har redan visat att de har vad som krävs för att besegra favoriten.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Florida - Boston 1

2. Vancouver - Edmonton 1x2

3. Cleveland - Belleville 1

4. Hartford - Providence 12

5. Lehigh Valley - Hershey x2

6. Milwaukee - Texas 1x2

7. Coachella - Calgary W 1x2

8. Abbotsford - Ontario 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!